Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:
"Eğer hukuk devletine inanıyorsak, bu inancı sarsacak, devletin kurumlarını yıpratacak açıklamalardan fersah fersah uzak durmalıyız"

İSTANBUL (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Eğer hukuk devletine inanıyorsak, bu inancı sarsacak, devletin kurumlarını yıpratacak açıklamalardan fersah fersah uzak durmalıyız" dedi.

Kamalak, partisinin İstanbul İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli devlet adamlarından "Milli Görüş"ün lideri Necmettin Erbakan'ı özlemle andıklarını, zaman geçtikçe onun ufkunu, basiret ve ferasetini çok daha iyi anladıklarını söyledi.

Son günlerin en önemli konusunun ABD ve Rusya'nın Suriye konusunda yaptığı anlaşma olduğunu dile getiren Kamalak, "Buna göre kuzeyde PYD güdümlü bir Kürt devleti, Şam ve Lazkiye'de bir Esad devleti, Suriye'nin kırsal kesiminde ise bir DAEŞ devleti kurulacaktır. Yani Suriye üçe bölünecektir" diye konuştu.

İslam coğrafyasının parçalanmasının amaçlandığını belirten Kamalak, "Büyük Ortadoğu Projesi ile Büyük İsrail’i kurma projesi adım adım uygulanmaktadır" ifadesini kullandı.

Bölgesel aktör olma iddiası bulunan iktidarın Suriye konusunda fikri bile sorulmayan bir figüran haline geldiğini öne süren Kamalak, şunları kaydetti:

"Bin yıllık kardeşimiz, yüz yıllık komşumuz Suriye ile sınırımız değişiyor, değiştiriliyor. Arap alemiyle bağlantımız kesiliyor ama Türkiye görmezlikten geliniyor, yok farz ediliyor. Dış politikada geldiğimiz son nokta maalesef budur."


- "Anayasa Mahkemesi kararlarını hukuka göre verir"

Anayasa Mahkemesi'nin Can Dündar ve Erdem Gül hakkında verdiği "hak ihlali" kararına değinen Kamalak, şöyle konuştu:

"Anayasa Mahkemesi kararları bütün kişi ve kurumları bağlar, başta da Sayın Cumhurbaşkanını. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanı, Anayasanın 104. maddesine göre ülkenin dirliğinden, bütünlüğünden, asayişinden ve kurumların ahenk içinde çalışmasından sorumludur. Eğer hukuk devletine inanıyorsak, bu inancı sarsacak, devletin kurumlarını yıpratacak açıklamalardan fersah fersah uzak durmalıyız."

Kamalak, "Mahkemelerin kararları hoşumuza, hoşunuza gitmeyebilir. Zaten mahkemeler hele hele Anayasa Mahkemesi, kararlarını insanların gönlüne, keyfine göre değil hukuka göre verir, hukuka göre vermek mecburiyetindedir" dedi.


- "Terörle mücadelede sonuna kadar iktidarın yanındayız"

Mustafa Kamalak, bir gazetecinin Suriye'de yaşanan gelişmeler ve Türkiye'de terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyonlara ilişkin görüşlerini sorması üzerine, her şeye rağmen Türkiye'nin barışa sarılmak mecburiyetinde olduğunu söyledi.

Terörün bu seviyeye gelmesinin asli sorumlusunun iktidar olduğunu öne süren Kamalak, "Her ne kadar terörün bu hale gelmesinde AK Parti'nin çok ama çok büyük vebali var ise de terörle mücadelede sonuna kadar iktidarın yanında olduğumuzu belirtmek isteriz" ifadesini kullandı.

Mustafa Kamalak, "Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) Saadet Partisinin bakışının" sorulması üzerine, hakkın, hukukun, adaletin yanında olduklarını, ortada FETÖ varsa bunun gelişip büyümesinde asli failin iktidar olduğunu iddia etti.

Haklarında kesinleşmiş yargı kararı bulunmadıkça hiç kimsenin suçlu ilan edilemeyeceğini dile getiren Kamalak, hukukçu olduğunu ve yapılan yanlışları eleştirdiği için "Paralelci" olmakla suçlandığını savundu.

Anayasanın değişmesi gerektiğini vurgulayan Kamalak, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bunların Anayasa yapması şöyle dursun, 'bir masanın etrafında birleşip bir çorba bile içemezler' dedim. İçebildiler mi? Anayasa yapmak, bu ülkenin asli problemini çözmek 'Milli Görüş'ün işidir. Çünkü 'Milli Görüş' hesap peşinde değil, bu ülkenin problemlerini, bu insanların dertlerini kendisi için dert edinen bir ekibin oluşturduğu teşkilatın adıdır. Hadise bu. Anayasa mı yapacaklar? Yaparlar inşallah. Ama katiyen ihtimal vermiyorum. Başkanlık sistemi mi getirecekler? Getiremezler. Peki neyi tartışıyorlar? Gündemi saptırmak için."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.