Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:
"Milli görüş iktidarı döneminde herkese çalışacağı bir iş, başını sokabileceği bir ev teminini ve evi ile işi arasında binebileceği bir araba teminini sağlayacağız"

KÜTAHYA (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "İktidara gelip de ne yapacağız? İlk önce bir tamirat, restorasyon dönemi başlatacağız. Kırılanı onarmak, döküleni toplamak bize düşüyor. İç barışı sağlayacağız, kardeşi kardeşe kırdırmayacağız" dedi.

Kamalak, partisinin Kütahya İl Başkanlığı'nın 5. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Hz. Muhammed’in ümmetine emanet olarak bıraktığı Kuran-ı Kerim'i ve sünneti dünyada bugün Saadet Partisi teşkilatlarının dışında hiç kimsenin bir dünya sistemi ve bir yaşam biçimi olarak insanlığa sunmak istemediğini savundu.

Türkiye’de işsizlik sorunu olduğunu ve bu sorunun giderek arttığını ileri süren Kamalak, şöyle konuştu:

"Bugün resmi verilere göre Türkiye'de işsizlik yüzde 10,5 olmuş. Gençler arasında yüzde 19, üniversite mezunları arasında ise yüzde 25'tir. Gizli işsizleri de sayacak olursak şu an ülkemizdeki işsiz sayısı 6 milyon civarındadır. Bu demektir ki Türkiyemiz her gün 6 milyon iş gücünü heba ediyor. Onu değerlendirmek bir daha mümkün değil. İşsizlik oranı sürekli artıyor. Üniversitedeki gençler için öğrenci olduklarından işsizlik biraz tehir edilmiştir. Okullarını bitirdiklerinde ise belge alacaklar. Bu belge işsizlik belgesi olacak. Başka bir anlam ifade etmez."

Kamalak, Allah'ın lütfu ile iktidara geleceklerini ve iktidar olduklarında ise yapacaklarını şöyle ifade etti:

"İktidara gelip de ne yapacağız? İlk önce bir tamirat, restorasyon dönemi başlatacağız. Kırılanı onarmak, döküleni toplamak bize düşüyor. İç barışı sağlayacağız, kardeşi kardeşe kırdırmayacağız. Dede ile torunu aynı amaç etrafında yeniden birleştireceğiz. Tıpkı Çanakkale'de olduğu gibi. İkinci taahhüdümüz ise 3 anahtardır. Bunlardan birincisi, çalışmak isteyen her insanımıza iş yeri, birinci anahtar iş yeri anahtarıdır. İnşallah milli görüş iktidarında israf ve heba edilen tek bir iş gücü kalmayacaktır. Çalışan herkese iş imkanı sağlanacaktır. İkinci anahtar ise herkese başını sokabileceği, rahat uyuyabileceği bir ev temin etmeyi taahhüt ediyoruz. Üçüncü anahtarımız da evi ile iş yeri arasında rahatça gidip gelmesini sağlayan araba anahtarı olacaktır. Bunlar hayal değil. Bu ülkenin insanının da insanca yaşamaya hakları vardır. Fazla bir şey istemiyoruz. Fazla bir şey de vadetmiyoruz zaten."

Konuşmasının sonunda partililere milli görüş andını da yaptıran Kamalak’a İl Başkanı Ali İhsan Oturak tarafından çini tabak hediye edildi.

Olağan kongrede mevcut İl Başkanı Ali İhsan Oturak yeniden başkanlığa seçildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.