Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:
"Dün Çanakkale'de ve tam 30 cephede düşmana karşı el birliğiyle hendek kazan ecdadın torunları, bugün birbirlerine karşı hendek kazıyor"- "Bir kimse 17 sefer değil 22 sefer estetik ameliyat yaptırsa bile ruh hali değişmez. Darbe ürünüdür. Bu kadar değişik

BOLU (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Dün Çanakkale'de ve tam 30 cephede düşmana karşı el birliğiyle hendek kazan ecdadın torunları, bugün birbirlerine karşı hendek kazıyor" dedi.

Kamalak, partisinin Bolu İl Başkanlığının İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'ndaki 5. Olağan Kongresi'nde, son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle duydukları üzüntüyü dile getirdi.

Türkiye, İslam alemi ve bir bütün halinde dünyaya bakıldığında her tarafın acılar içinde kıvrandığının görüldüğünü belirten Kamalak, "Mesela Türkiye'yi ele alalım. Dün Çanakkale'de vücutlarını birbirlerine siper eden dedenin torunları bugün birbirlerine kurşun yağdırıyor, mermi sıkıyor. Dün Çanakkale'de ve tam 30 cephede düşmana karşı el birliğiyle hendek kazan ecdadın torunları, bugün birbirlerine karşı hendek kazıyor. Ne oldu bize neden bu duruma düştük" diye konuştu.

Son 4-5 yıl içinde ehliyetsiz yöneticiler ve devlet tecrübesine sahip olmayan kadrolar yüzünden terörün adeta kuluçkaya yatırıldığını savunan Kamalak, şöyle devam etti:

"Açılım programı başladığı zaman 'Bu açılım programı neticede Türkiye'yi ya bölünmeye götürecektir veya çok daha büyük çatışmalarla karşı karşıya getirecektir' dedim. Sonra yandaş medya, 'İyi ya şehit cenazesi gelmiyor siz anaların ağlamasını mı istiyorsunuz' diye üstümüze yüklendiler. Biz dedik ki 'Katiyen öyle bir düşüncemiz olamaz'. Yazık ki zaman bizi haklı çıkardı."

Terörün AK Parti iktidara ilk geldiğinde daha az etkin olduğunu iddia eden Kamalak, "Terörü önleyeceklerdi ne yaptılar? Soruyorum. Bunlar iktidara geldiğinde mi terör azgındı şimdi mi daha azgın? Diyorlar ki 'Bak terörle nasıl mücadele ediyorlar'. İyi de terörü kuluçkaya yatırıp azdıran bunlar değil mi? Bunları söyleyince 'CHP gibi konuşuyorsun' diyorlar. Hayır CHP benim gibi konuşamıyor bile. Emin olun ben Meclistekilerin hepsinin hocası durumundayım. Onlardan kopya çekecek halim yok benim. Üstelik onlardan çok daha farklı bir yönümüz var. Şahsi menfaat peşinde değiliz" ifadelerini kullandı.

- Yeni anayasa çalışmaları

Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Kamalak, Türkiye'nin mutlaka yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğu vurguladı.

Kamalak, 4 sebepten dolayı mevcut anayasanın değişmesi gerektiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Birincisi, bu anayasa bir darbe üründür. Demokratik bir ülkenin darbe ürünü bir anayasayla yönetilmesi mümkün değildir. İkincisi bu anayasada tam 17 defa değişiklik yapılmış. 100'den fazla maddesi değiştirilmiştir. Birkaç madde de birkaç defa değiştirilmiştir. Yamalı bohça haline gelmiştir. Türkiye'nin bu yamalı bohçadan kurtulması lazım. Bu sebeple yeni bir anayasaya ihtiyaç vardır. Üçüncüsü, bu değişiklikler esnasında bir takım maddeler arasındaki bağlantı kopmuştur. Dolayısıyla maddeler birbirleriyle çatışır hale gelmiştir. Bu çelişkili durumdan kurtulmak için yeni bir anayasa yapmamız lazım. Dördüncü olarak dedik ki evet anayasa 17 defa değişmiş ama bunlar adeta estetik ameliyat gibidir. Bir kimse 17 sefer değil, 22 sefer estetik ameliyat yaptırsa bile ruh hali değişmez. Bu darbe ürünüdür. Anayasa bu kadar değişikliğe uğramıştır. Ama ceberut ruh hali devam ediyor. Bu münasebetle yeni bir anayasanın yapılması lazım."

Mustafa Kamalak, hükümetin Suriye'de yaşayan olaylar karşısında izlediği politikayı da eleştirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.