Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu:

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu:
"1980 ihtilalinden hemen önce ve biz o zamanki Dışişleri Bakanı rahmetli Hayrettin Erkmen'i İsrail ile münasebetleri kesmediği için düşürdük. Bir adım mı atıyorsun, at böyle bir adımı"- "Birileri bu dünyayı yeniden planlamak, yeniden organize etmek için k

ESKİŞEHİR (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına ilişkin, "1980 ihtilalinden hemen önce ve biz o zaman ki Dışişleri Bakanı rahmetli Hayrettin Erkmen'i İsrail ile münasebetleri kesmediği için düşürdük. Bir adım mı atıyorsun, at böyle bir adımı." dedi.

Karamollaoğlu, partisinin Eskişehir İl Teşkilatının Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen 6. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Trump'ın Kudüs'ü başkent olarak tanımasının ardından hükümetin birtakım adımlar attığını, bunu da takdir ettiklerini söyledi.

İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) aldığı kararları doğru bulmadıklarını ifade eden Karamollaoğlu, "İslam İşbirliği Teşkilatının Dönem Başkanı Türkiye olduğu için süratle karar aldılar. İstanbul'da 57 İslam ülkesini toplamak için harekete geçtiler ama aldıkları kararlara baktığınız zaman sukutuhayale uğramamak mümkün değil. Aldığı kararla güya, Filistinlilere destek veriyormuş gibi gösterirken öbür taraftan İsrail'in meşruiyetini dünyaya ilan ediyorlar. Böyle şey olur mu? İsrail şu anda 1947 yılında kurulduktan sonra yüzlerce değil binlerce dönüm Filistin'in topraklarını işgal etti. Özellikle 1967 Harbi'nden sonra Kudüs'ü işgal etti. Arkasından 1980'e geldiğiniz zaman Kudüs'ü başkent ilan etti. Biz parlamentoda iken 1980 ihtilalinden hemen önce ve biz o zamanki Dışişleri Bakanı rahmetli Hayrettin Erkmen'i İsrail ile münasebetleri kesmediği için düşürdük. Bir adım mı atıyorsun, at böyle bir adımı."

- "İçinde bulunduğumuz şartları iyi bilmemiz lazım"

Karamollaoğlu, sadece ülke olarak değil, bölge ve dünya olarak badireli bir dönemden geçildiği belirterek, "İnsan tabiatında bir gariplik var. Bazen derler ya tabiri caizse 'Rahat batar.' Geçen asırda bu dünya, 1. Dünya Savaşı'nı, ardından 20 yıl sonra 2. Dünya Savaşı yaşadı. 2. Dünya Savaşı'ndan sonra büyük bir tahribat oldu. İnsanlar kavga etmek istemediler. Ufak tefek başka yerlerden problemler çıkarsa da dişlerini sıktılar ama aradan belli bir süre geçtikten sonra rahat artınca bu sefer hakikaten kavga vesileleri aramaya başladılar." diye konuştu.

Birilerinin de kendi menfaatleri gereğince dünyada veya belli bölgelerde birtakım hadiseler çıkartıp, oralardan menfaat temin etme yollarına gittiklerine işaret eden Karamollaoğlu, "Biz herhangi bir meselede, bir çözüm yolu teklif ederken, bir proje önerirken önce içinde bulunduğumuz şartları iyi bilmemiz lazım. Dünyada belli ülkeler vardır. Bunlar kendi menfaatlerinin gereği olarak bazen hem kendileri saldırgan olabiliyorlar hem de çeşitli vesilelerle ülkeler arasında kavgalar çıkartıp, o ülkeleri zayıflatma yoluna gidiyorlar. Arkasından da kendi politikalarını uyguluyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Son zamanlarda bunu çok açık ve net olarak görmeye başladıklarına değinen Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

"İslam alemi üzerinde bir oyun oynanıyor. Dikkat ederseniz münferit bazı hadiseler hariç kan ve gözyaşı esas itibarıyla İslam aleminde var. Bölgemizde, Afganistan'da var. Yıllardır Afganistan kendi içinde kendisiyle boğuşuyor. Irak'ta da aynı durum karşımıza çıkıyor. 1,5 milyon insan katledildi Irak'ta. Suriye de var, 500-600 bin insan hayatını kaybetti, 3,5 milyon insan memleketimize göç etti. Bizim dışımızdaki ülkelerde de en az 3,5-4 milyon insan daha gitti. Kendi içinde göçler yaşandı. Şehirler yıkıldı, yok edildi. Herkes birbirini yemeye başladı. Mısır benzer şekilde problemlerle karşılaşıyor. Yemen'deki hadiseye bir bakın. Somali, Sudan her yerde bir kaos var. Birileri bu dünyayı yeniden planlamak, yeniden organize etmek kendi menfaatlerini çeşitli vesilelerle teminat altına almak istiyor. Bunu görmeden herhangi bir politika oluşturmaya kalkarsanız o politikanın başarılı olma ihtimali olmaz veya milyonda bir çok zayıf olur."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.