Saadet Partisi Selçuklu Adayı Özcan: İsrafı keseceğiz

Saadet Partisi Selçuklu Adayı Özcan: İsrafı keseceğiz
Saadet Partisi Selçuklu Belediye Başkan Adayı Kenan Özcan başkan olduğu takdirde Selçuklu ilçesini kalkındıracağını ve israfı keserek belediyenin borcunu kısa sürede ödeyeceğini söyledi

Saadet Partisi Selçuklu Belediye Başkan Adayı Kenan Özcan gazetemize adaylık süreci ve projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Özcan yapılan ve yapılmayan işlerin hepsine talip olduğunu belirtti.

EMLAK VERGİLERİNİ AZALTACAĞIM

Başkan Adayı Kenan Özcan üretime hor bakıldığını ifade ederek şunları söyledi, “ Hayvancılık yapan vatandaşlarımızın ve çiftçilerimizin sorunlarına hâkimim. Bununla ilgili projelerimiz var. Yaşanabilir Selçuklu, Üreten Selçuklu ve Selçuklu ’da Spor adı altında 3 temel başlıkta projelerimiz var. Yaşanabilir Selçuklu başlığı adı altında ilk önce emlak vergisi indirimi yapacağız. Şuanda mevcut belediye 70 lira emlak vergisi ödeyen bir vatandaşa 450- 500 lira ödetiyor.  Biz bunu ilk etapta yüzde 25 ve 50 arasında indirim uygulayacağız. Ucuz konut ve yaşam alanları planladık. Konya’da konut fazlasıyla var ama dar gelirli insanların ulaşabileceği ucuz konutlar yok. Bunları oluşturacağız.”

BELEDİYEDE İSRAFI ÖNLEYİP BORÇLARI BİTİRECEĞİZ

Selçuklu’da taşeronluğa son vereceğini belirten Özcan, “Belediyenin kanalizasyon işini bile taşerona ihale etmişler 5 liralık iş olmuş 10 lira. Belediyenin yapacağı her işi biz belediyeyle yapacağız. Bu şekilde belediyede israfı önleyip borcu kapatacağız. Sınavsız personel alımı yapmayacağız ama mülakatı kaldıracağız. Bize göre mülakat işe girince torpil kısmı başlıyor. Biz insanların bilgisini ölçeceğiz, siyasal görüşler ve bağlı olduğu etnik kurumlar bizi ilgilendirmiyor. Reklam ve israf belediyeciliğine son vereceğiz. Yapılan hizmetlerin reklamına özellikle son vereceğiz”

DİKEY MİMARİYE SON

Dikey mimari sorunu olduğunu ve beraberinde hava kirliliği sorunu ortaya çıktığını sözlerine ekleyen Özcan şunları kaydetti: “Dikey mimari rüzgâr yönlerini kapattı ve beraberinde hava kirliliğini getirdi. Bundan sonra dikey mimariye son verip yatay mimariye geçeceğiz. Bundan sonra 3-4 katı geçmeyen binalara izin vereceğiz.”

BASIN VE MEDYA MAHALLESİ KURACAĞIZ

Seçileceği takdirde basın ve medya mahallesi oluşturacağının da altını çizen Kenan Özcan, “Konya’da 14 tane yerel gazete var ama birçoğu güçlü değil belediyelerden gelen reklamlar olmasa çoğu zor durumda kalacak. Biz belediye olarak basın yayın kuruluşlarına bir yer vereceğiz. Bedavadan biraz daha yüksek bir ücrete yer sıkıntılarını gidereceğiz” şeklinde konuştu. (Ebrar Küçükakın)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum