Sadakataşı Derneğinden Kudüs'teki Filistinlilere Kış Yardımı

Sadakataşı Derneğinden Kudüs'teki Filistinlilere Kış Yardımı
Sadakataşı Yönetim Kurulu Üyesi Erbaş:"Dernek olarak 8 yıldır Filistin'de çalışmalarımızı sürdürüyor, Filistinli kardeşlerimizin yaralarına merhem olmaya gayret ediyoruz"

KUDÜS (AA) - Sadakataşı Derneği, işgal altındaki Doğu Kudüs'te 200 Filistinli aileye kışlık yardımında bulundu.

Sadakataşı Derneği, Kudüs İslami Vakıflar İdaresine bağlı Kudüs Zekat Komitesi aracılığıyla, Doğu Kudüs'ün er-Ram beldesinde 200 Filistinli aileye elektrikli ısıtıcı, battaniye ve kışlık kıyafet yardımında bulundu.

Sadakataşı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Enes Erbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Dernek olarak 8 yıldır Filistin'de çalışmalarımızı sürdürüyor, Filistinli kardeşlerimizin yaralarına merhem olmaya gayret ediyoruz." dedi.

Ramazan ayı ve Kurban Bayramı dışında da bölgede çalışmalarda bulunduklarını belirten Erbaş, ihtiyaç sahibi ailelere kışlık kıyafet ve elektrikli battaniye dağıtımları gerçekleştirdiklerini, yıl boyunca yetim sponsorlukları ile de yetimlere destek olduklarını belirtti.

Enes Erbaş, "Dernek olarak bizler emanetçiyiz. Bağışçılarımızın bizler aracılığıyla gönderdikleri emanetleri kardeşlerimize ulaştırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Kudüs Zekat Komitesi yetkilisi Hamza Kasisi ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk halkına ve Sadakataşı Derneğine şükranlarını sunarak, Türkiye'den gelen yardımların ailelere önemli bir destek sağladığının altını çizdi.

Sadakataşı Derneği, daha önce de Filistin'e kış yardımı çerçevesinde, şimdiye kadar işgal altındaki Doğu Kudüs ile İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'ndeki çok sayıda aileye elektrikli ısıtıcının yanı sıra battaniye ve kışlık kıyafet yardımında bulunmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.