Sadakataşı Etiyopya'da Katarakt Kampanyası Başlattı

Sadakataşı Etiyopya'da Katarakt Kampanyası Başlattı
Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal:- "Etiyopya'da katarakt sebebiyle her yıl binlerce insan görme yetisini kaybediyor. Biz de yapmayı planladığımız 500 ameliyat ile buradaki kardeşlerimizin gören gözleri olacağız"

İSTANBUL (AA) - Sadakataşı Derneği, Etiyopya'da 500 kişinin katarakt ameliyatını gerçekleştirmek için kampanya başlattı.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, katarakt hastalığının, yetersiz beslenme, uzun süre şiddetli ışığa maruz kalma, göz travmaları gibi nedenlerden yaygın olarak görüldüğü, teknik ve maddi imkansızlıklar dolayısıyla milyonlarca kişinin ameliyat edilmediği için "kör" olabildiği vurgulandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal, Asya ve Afrika'nın çoğu bölgesinde beslenme, yaş, hijyen gibi sebeplerden dolayı birçok kişinin katarakt hastalığına yakalandığını, bu nedenle çalışmalarını bu insanların tedavisine yoğunlaştıracaklarını kaydetti.

Etiyopya'da katarakt sebebi ile her yıl binlerce insanın görme yetisini kaybettiğini anlatan Özdal, "Biz de yapmayı planladığımız 500 ameliyat ile buradaki kardeşlerimizin gören gözleri olacağız." ifadelerini kullandı.

Bu kapsamda derneğin Somali, Etiyopya ve Pakistan'da yaptığı katarakt ameliyatlarıyla binlerce kişinin hastalığının tedavisini gerçekleştirdiği, Etiyopya'da da 500 kişinin ameliyatı için kampanya başlatıldığı duyuruldu.

Kampanyaya destek amacıyla www.sadakatasi.org.tr web adresinden ve "0216 614 04 61" numaralı telefondan bilgi alınabileceği belirtildi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.