Sağlık çalışanlarından yemek eylemi

Sağlık çalışanlarından yemek eylemi
İSTANBUL (AA) - Türk Sağlık- Sen üyesi bir grup, hastane yemeklerinin hijyenik olmadığını iddia ederek Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi...

İSTANBUL (AA) - Türk Sağlık- Sen üyesi bir grup, hastane yemeklerinin hijyenik olmadığını iddia ederek Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde simitli, ayranlı basın açıklaması yaptı.

Hastanenin acil servisi önünde toplanan grup adına açıklama yapan Türk Sağlık-Sen İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Alper Alıcı, sağlık çalışanları olarak her şart altında hizmet ürettiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Halkımıza hizmet vermek için elimizden gelen her şeyi yapmaya gayret ettik. Bizler, 7 gün 24 saat 365 gün halkımıza hizmet vermekten hiç gocunmadık. Ama öyle bir noktaya geldik ki aşımızın da tadı kaçmaya başladı. Son 6 aydır birliğimiz bünyesinde yemek hizmeti tamamen aksamaktadır. Verilen yemeklerde hijyen kesinlikle söz konusu değildir. İdare ve yetkilerle görüştük. Durumun çözüleceğini söylediler. Firmalara cezalar kesildi. İhale ile yeni bir firma yemek hizmetini devraldı. Fakat değişen bir şey olmadı. Biz burada sadece sağlık çalışanlarının yediği yemeğin kavgasını vermiyoruz. Biz burada hem sağlık çalışanlarının hem de hastaların sağlığı açısından bir isyanda bulunuyoruz. Bu yemekten hastalar da yiyor. Bu durumun düzeltilmesini yetkililerden istiyoruz."

Alıcı, 4 gündür hastanede yemek boykotu yaptıklarını belirterek, durumun devam etmesi halinde boykotun diğer hastanelere de yayılacağını ifade etti.

Sendika üyeleri daha sonra simit ve ayranlarını tüketti. Grup açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.