Sağlık İl Müdürü Koç: "Hizmeti kısarak tasarruf olmaz"

Sağlık İl Müdürü Koç: "Hizmeti kısarak tasarruf olmaz"
Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, "Sağlık alanında hizmeti kısarak tasarruf olmaz. Sağlık hizmetlerinin sunumunda en ufak bir aksamaya yol açmadan tasarruf sağlayacak tedbirleri almalıyız” diyerek hastane idarecilerine uyarılarda bulundu.

‘Sağlık Hizmetlerini Aksatmadan

İsrafı Önleyerek Hizmet Etmeliyiz’

 

Sağlık tesislerinin verimliliğini değerlendirmek ve problemleri yerinde tespit ederek çözüme kavuşturmak amacıyla düzenlenen hastane değerlendirme toplantılarının 4.’sü Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirildi. Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç ile birlikte tüm hizmet başkanlarının ve yardımcılarının da hazır bulunduğu değerlendirme toplantısında Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sunulan sağlık hizmeti ile gelir-gider tablosu masaya yatırıldı.

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin sağlık alanındaki projeleri ile Konya’ya pek çok alanda ilkleri yaşatan bir hastane olduğunu ifade ederek konuşmasına başladı. 2015 yılından bu yana hastanede büyük projelerin hayata geçirildiğini vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Eğitim Aile Sağlığı Merkezi, Hiperbarik Oksijen Tedavi Merkezi, Ergoterapi Ünitesi, İnme Merkezi, Tıbbi Çamur ve Havuz Tedavisi şehrimizde ilkler arasında olan projelerden bazılarıydı. Son olarak yine Konya da kamu hastanelerinde bir ilk olan ve genetik hastalıkların tanısında gerekli olan tetkiklerin tamamına yakınının yapıldığı Genetik Hastalıklar Tanı Merkezimizi hastanemiz bünyesinde hizmete açtık. Artık hiçbir hastamız ne yurt içinde başka bir şehre ne de yurt dışına genetik konusunda tahlil göndermek zorunda değil. Bu da çok şükür Konya’mız için büyük bir hizmet oldu” şeklinde konuştu.

OBEZİTE MERKEZİ VE ÇAMATEM AÇILIYOR

Yapılan bu hizmetin Cumhurbaşkanlığımızın ilk 100 gün hedefleri arasında Sağlık Bakanlığı’nın rolüne koyduğu hedefler arasında yer aldığını da hatırlatan Prof. Dr. Koç, “Türkiye genelinde 15 olan Genetik Tanı Merkezi Sayısının 18’e çıkartılması ilk 100 günlük eylem planı arasında olan bir proje idi. Konya olarak bu 3 merkezden biri olmanın da bu anlamda gururunu yaşadık” dedi. Prof Dr. Koç yine ilk 100 günlük hedefler arasında yer alan Obezite Merkezi ile ÇAMATEM’in de 1 Kasım tarihinde hizmet vermeye başlayacağını ifade etti.

SAĞLIK ALANINDA HİZMETİ KISARAK TASARRUF OLMAZ

Ülke olarak ciddi bir sınavdan geçildiğinin de altını çizen Prof. Dr. Koç, “Bu dönemde bizler, sağlık hizmetlerinde aksaklık yaşanmasına meydan vermeden ve israfı önleyerek hizmet etmeliyiz. Nerelerde sorun var? Bu sorunun cevabını arayarak elimizdeki bütçeyi en verimli ve kaliteli bir şekilde kullanmalı ve problemleri çözmeliyiz. Sağlık alanında hizmeti kısarak tasarruf olmaz. Sağlık hizmetlerinin sunumunda en ufak bir aksamaya yol açmadan tasarruf sağlayacak tedbirleri almalıyız” diyerek hastane idarecilerine uyarılarda bulundu.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. M. Ali Eryılmaz tarafından gerçekleştirilen sunum ile devam eden toplantı soru cevap kısmı ile devam etti. Toplantının ardından hastane idarecileri ve beraberindeki hizmet başkanları ile birlikte hastanenin ilaç, tıbbi sarf, teknik servis gibi depolarını gezen Prof. Dr. Koç, hastane de tedavi gören hasta ve yakınları ile de sohbet ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.