“Sağlık sektörünü geliştirmek için çalışacağım"

“Sağlık sektörünü geliştirmek için çalışacağım"
AK Parti Konya Milletvekili Aday Adayı Uzm. Dr. Kadriye Çimen: “Sağlık sektörünü geliştirmek için çalışacağım"

Kadriye Çimen… İstanbul’da doğmuş, babasının memur olması sebebiyle Türkiye’nin çeşitli illerinde yaşamış. 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olmuş. 2006 yılında şimdiki adıyla Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Cildiye bölümünden ihtisasını almış. Kilis Devlet Hastanesi’nde başladığı mecburi hizmetini Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bitirmiş. Devletten istifa ederek özel sektöre geçiş yapmış. 2012 yılında AK Parti İl Kadın Kolları’nda görev almış, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında önemli görevler üstlenmiş. Evli ve üç çocuk annesi olan Uzman Doktor Kadriye Çimen şimdilerde AK Parti’den Konya milletvekili aday adayı… “Halkıma en iyi hizmeti sunmak için adayım, partime layık bir şekilde hizmet edeceğim” sözlerini söylerken gururlanan Kadriye Çimen’i bu önemli süreçte yakından tanımayı istedik.

Röportaj: Emine Şeyma Yıldız

Siyasetle tanışmanız nasıl oldu?

İlkokul çağlarımdan beri siyasete ilgim vardı ama devlet memuru olunca pek ilgilenme şansım olmadı. Özel sektöre geçtikten sonra siyasetle iç içe olma imkânım oldu.

Kadının siyaset yapmasıyla ilgili düşünceleriniz neler? Sizce kadın siyasetin temel taşlarından mıdır?

Kadınların aktif olarak siyasette yer alması gerektiğine inanıyorum. Toplumumuzun %50’sini oluşturan kadınların çoğunun çalışma hayatında yer alması bir takım sorunları da beraberinde getirdi. Birilerinin bu sorunlara el atması gerekiyor diye düşünüyorum. Kadın hem ev hanımlığı, hem annelik yapıyor, hem de çalışıp eve para getiriyor. Bu yüzden kadınların haklarını koruyacak düzenlemelerin yapılması gerekiyor. Tarihe baktığımızda kadınların arka planda siyaseti yönettiklerini görüyoruz. Kadınların fikri her zaman önemliydi, değer veriliyordu ama açıkça ifade edilmesine olanak sağlanmıyordu.

1-060.jpg

Neden AK Parti’yi tercih ettiniz?

AK Parti’yi kendi fikirlerime yakın buluyorum. AK Parti kadın haklarına sahip çıkıyor. İçindeki insanlar hep halktan insanlar… İnanç özgürlüğüne sahip çıkmaları da çok iyi bir şey... Kadınlar artık türbanlı bir şekilde meclise bile girebiliyorlar. Bizim toplumuzu temsil edecek kişilerin mecliste olması gerekiyordu zaten, bu çok iyi bir adım oldu. Ayrımcılık yapılmasına gönlüm razı değildi. Kendim kapalı değilim ama saygım sonsuz…

Milletvekili aday adayı olmaya karar verme aşamanızdan bahsedebilir misiniz? Sizi teşvik eden, kararı vermenizde olumlu etkisi olan birileri oldu mu?

Siyasette başarılı olan, rol model aldığım kadınlar karar vermemde etkili oldu. Onlar başarabiliyorsa ben de başarabilirim diye düşündüm.

2-yeni.jpg

İdolünüz olan kadın siyasetçi kim?

Fatma Şahin.

Neden?

Çok aktif ve başarılı bir siyasetçi…

Eğer ben milletvekili olursam bunları yapacağım, şunları yapmayacağım dediğiniz şeyler neler?

Nasip olur da milletvekili olursam bir anne, bir ev hanımı, çalışan bir kadın olaraktan öncelikli olarak, kadınların sorunlarının giderilmesiyle ilgili önemli çalışmalar yapmayı düşünüyorum. Yıllardır sağlık sektöründe olmam sebebiyle bu sektördeki aksaklıkların giderilmesi noktasında çalışmalar yapacağım. Ülkemizde potansiyel olmasına rağmen yeterince gelişmeyen sağlık turizminin gelişmesi için çaba göstereceğim. Milletvekili olmasam dâhil bu çalışmaları yapacağım.

3-(2)-001.jpg

Milletvekili aday adayı olacağınızı çevrenizdekilere açıkladığınızda tepkileri nasıl oldu?

Çok sevindiler, destek oldular.

AK Parti’nin son zamanlarda yaptığı çalışmaları nasıl değerlendiriyorsunuz?

Çok başarılı buluyorum. İnanıyorum ki Türkiye gelecekte çok daha iyi yerlere gelecek.

Son olarak sizin buradan söylemek istedikleriniz var mı?

Seçimlerin ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kardeşliğe, birliğe en çok ihtiyacımız olan dönemlerden birindeyiz. Geçmişteki kötü günlere tekrar dönülmesin. Biz bu ülkenin insanlarıyız, başka bir ülkemiz yok.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.