Sahipsiz Hayvanlar İçin Geçen Yıl Bin Kulübe Dağıtıldı

Sahipsiz Hayvanlar İçin Geçen Yıl Bin Kulübe Dağıtıldı
DKMP Genel Müdürlüğünce, 2017'de sahipsiz hayvanların barınması amacıyla 500 bin lira tutarında yaklaşık bin kedi evi ve köpek kulübesi yaptırılarak dağıtımı sağlandı- DKMP Genel Müdürü Taş:- "2017'de Mayıs-Kasım ayları arasında yerel yönetimlere toplam 4

ANKARA (AA) - ZEHRA AYDIN TURAPOĞLU- Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünce, 2017'de sahipsiz hayvanların barınması amacıyla 500 bin lira tutarında yaklaşık bin kedi evi ve köpek kulübesi yaptırılarak dağıtımı sağlandı.

Genel Müdür Nurettin Taş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla sokak hayvanlarının hayatlarını en iyi şekilde idame ettirmeleri için gerekli tedbirleri aldıklarını belirtti.

DKMP Genel Müdürlüğünce, Hayvanları Koruma Kanunu'nun yürürlüğe girdiği 2004'ten bugüne kadar sokak hayvanlarını kayıt altına almak ve yaşam koşullarını iyileştirmek için özverili çalışmalar yapıldığını belirten Taş, bu çalışmaları belediyelerle işbirliği halinde "Aşıla, kısırlaştır, işaretle, kaydet, sahiplendir, izle ve denetle" ilkeleri çerçevesinde yürüttüklerini aktardı.

Türkiye genelinde rehabilite edilen sahipsiz hayvanların işaretlenmesi amacıyla 2017'de 1 milyon lira tutarında 232 bin 750 mikroçip ve kulak küpesi, 10 mikroçip okuyucu ve 220 kulak küpesi pensini ücretsiz dağıttıklarını vurgulayan Taş, şöyle devam etti:

"Bakanlığımızca 2017'de hayvan bakımevi yapımı maksadıyla 23 yerel yönetime 7 milyon 857 bin 600 lira katkı sunduk. 2017'de sahipsiz hayvanların barınması amacıyla 500 bin lira tutarında yaklaşık bin kedi evi ve köpek kulübesi yaptırarak dağıtımını sağladık. Yine 2017'de Mayıs-Kasım ayları arasında yerel yönetimlere toplam 41 bin 644 sahipsiz hayvanın kısırlaştırılması maksadıyla 2 milyon 142 bin 400 lira mali destek sağladık."

- "Atalarımızdan aldığımız feyz ile sokak hayvanlarını koruyoruz"

Genel Müdürlük olarak bütün canlıların hayat kaynağı olan hava, su ve toprağın korunması ve canlıların yaşamlarının devam ettirilmesi için gerekli tedbirleri almakla mesul olduklarını dile getiren Taş, "Bütün hayvanlar, türüne has hayat şartları içinde hayatlarını sürdürme hakkına sahiptirler. Bizlerin üzerine düşen vazifelerden biri de bütün canlıların yaşam hakkına destek vermek, onlar için sürdürülebilir bir çevre ve gelecek temin etmek için çalışmaktır." dedi.

Hayvan hakları ihlallerine karşı, daha hızlı ve etkili hizmet verebilmek amacıyla "[email protected]" elektronik posta adresi oluşturulduğunu da ifade eden Taş, şunları kaydetti:

"Tarihimizde, hem Selçuklu hem de Osmanlı Döneminde, hayvanların korunmasına dair çeşitli misalleri görmekteyiz. Anadolu'nun hemen her şehrinin cami avlusunda toplanan kuşların, güvercinlerin yemlenmelerine dair vakıflar kurulmuştur. Uygulamalara bakıldığında tarihimizde hayvan haklarının en üst düzeyde korunduğu görmekteyiz. Bizler de bu özverinin bir parçası olabilmek için gayretle çalışmalarımızı sürdürüyor. Atalarımızdan aldığımız feyz ile sokak hayvanlarını koruyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.