Sahte dolar izdihamı: 35 ölü

Sahte dolar izdihamı: 35 ölü
Çin'in Şanghay kentinde 35 kişinin öldüğü izdihamın nedeni olarak sahte dolarların etrafa fırlatılması olarak gösterildi.

Çin’in Şanghay şehrindeki yeni yıl kutlamalarında çıkan izdihamda ilk belirlemelere göre 35 kişi öldü, 43 kişi yaralandı. Çin medyasına göre bazı görgü tanıkları izdihamın kalabalığın üzerine sahtedolar fırlatıldığı için çıktığını öne sürdü.

Şanghay Basın Bürosu’nun açıklamasına göre, olay yeni yılın girmesine yarım saat kala, kutlamaların yapıldığı ünlü Waitan (Bund) bölgesine yakın Chen Yi Meydanı’nda yaşandı. Ölenlerin 25’inin kadın olduğu açıklandı. Ölenlerden en küçüğünün 16, en büyüğünün de 36 yaşında olduğu ifade edildi.

Devlet televizyonundaki görüntülerde, izdihamın ardından caddedeki kalabalık ve yerdeki ölü yada yaralı olanların fotoğrafları yer aldı.

SAHTE DOLAR KUPONU İZDİHAMI

Çin medyasına göre, bir görgü tanığı, Waitan yakınındaki bir binanın üçüncü katından dolara benzeyen kuponlar fırlatıldığını ve Waitan’da nehir kenarında duran halkın da bu kuponları almak için mücadeleye başladığını söyledi.

Bazı medya kuruluşlarına göre ise olay farklı bir şekilde gelişti; İnsanlar, nehrin geçtiği ve gökdelenlerin izlenebildiği Waitan’a doğru ilerledi. Heping (Barış) Hotel’in karşısında bulunan ve nehir manzarasının izlendiği ikinci kattaki yaya yolunda gezinen halk, merdivenlerden inerek şehrin içine doğru ilerledi. Ancak, manzarayı izlemek isteyen büyük bir grup da aynı anda merdivenlerden yukarı çıkmaya çalışıyordu. Merdivenlerde bir şahsın düşmesinin ardından izdiham başladı. Olay yerine gelen polis de izdihamı engelleyemedi ve sonunda üzücü hadise yaşandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.