Sahte içki davası

Sahte içki davası
Sahte içki satarak bir kişinin ölüme neden oldukları iddiasıyla tutuklu 2 sanığın yargılandığı davaya ilişkin mütalaasını açıklayan savcılık, sanıklardan Metin Şahin'in, "olası kastla öldürme" suçundan 25 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti-

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da sahte içki satarak bir kişinin ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklu 2 sanığın yargılandığı davada mütalaasını açıklayan savcılık, sanıklardan Metin Şahin'in, "olası kastla öldürme" suçundan 25 yıla kadar hapisle cezalandırılması, diğer sanık Nihat Bahadır'ın ise inandırıcı delil elde edilemediği gerekçesiyle beraat ve tahliyesine karar verilmesini talep etti.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki ikinci duruşmaya tutuklu sanıklar Metin Şahin ve Nihat Bahadır katıldı.

Duruşmada, esasa ilişkin görüşü sorulan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hayati Keskin, maktul Serdar Milyoner'in, sanık Şahin'in işletmeciliğini yaptığı büfeden 10 lira karşılığında alkol aldığını ve bu alkolü içtiği için rahatsızlandığını ve hastanede tedavi edilirken vefat ettiğini belirtti.

Savcı Keskin verdiği mütalaada, Adli Tıp Kurumu Morg İhtisas Kurulunca düzenlenen raporda maktul Milyoner'in, ölümünün metanol (alkol) zehirlenmesi dolayı gerçekleştiğine dikkati çekti.

Tutuklu sanık Metin Şahin'in işletmeciliğini yaptığı büfede yapılan aramalarda 74 adet çeşitli markalarda kaçak ve sahte bandrollü alkol bulunduğu bilgisine yer verilen mütalaada, değişik marka ve sayılarda boş alkol şişelerin bulunduğu buna bağlı olarak Şahin'in sahte içki tedarik ettiği belirtildi.

Savcı Keskin, sanık Metin Şahin'in, "olası kast" ile Serdar Milyoner'in ölümüne sebebiyet verdiği gerekçesiyle, "olası kastla öldürme" suçundan 20 yıldan 25 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Aynı suçla yargılanan diğer sanık Nihat Bahadır'ın bu suçu işlediğine dair cezalandırılmasına yeterli her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı deliller elde edilemediğini bildiren Savcı Keskin, tutuklu sanığın bu suçtan beraatine ve tahliye edilmesine karar verilmesini de istedi.

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Şahin ve Bahadır'ın bu hallerinin devamına oy çokluğuyla hükmederek, duruşmayı 29 Haziran'a erteledi. Sanık Nihat Bahadır ile ilgili "tutukluluğun devamı" kararına mahkeme heyeti başkanı Erol Ceylan muhalefet etti. Başkan Ceylan, sanık Bahadır yönünden, "delillerin toplanması, kaçma ihtimali bulunmayan sanığın delilleri karartma ihtimalinin de ortadan kalkması" gerekçeleriyle bu sanığın tahliye edilmesi gerektiğini tutanağa yazdırdı.

- İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, tutuklu sanıklar Metin Şahin ile Nihat Bahadır'ın da bulunduğu 11 kişi ''şüpheli'', sahte içkiden hayatını kaybeden Serdar Milyoner’in maktul, sahte içkiden zehirlenen 6 kişiye ise mağdur olarak yer verildi.

Şüphelilerin sahte içkileri 10 lira karşılığında sattıkları vurgulanan iddianamede, şüphelilerin ölüm ve yaralamaya sebebiyet vereceğini öngörmelerine rağmen kazanacakları paradan dolayı bu neticeyi görmezden geldikleri, ölüm ve yaralamaları kazanacakları paraya karşılık göze aldıkları, bu satış işlemlerini sırf istedikleri netice olan para kazanma amaçlı yaptıkları belirtildi.

İddianamede, 11 şüphelinin “kasten öldürme” ve “kasten yaralama” suçlarından hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep edildi.

İddianameyi kabul ederek yargılama başlatan İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu sanıklar Şahin ve Bahadır'ın haricinde diğer 9 sanık hakkındaki suçlamanın ''yaralama'' olması nedeniyle dosyanın İstanbul Asliye Ceza Mahkemesine gönderilmesine hükmetmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.