Saka kuşu avlayan kişiye para cezası

Saka kuşu avlayan kişiye para cezası
Bartın'da ağ kurarak saka kuşu avlayan kişiye 6 bin 746 lira idari para cezası verildi

BARTIN (AA) - Bartın'da ağ kurarak saka kuşu avladığı tespit edilen kişiye 6 bin 746 lira idari para cezası uygulandı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bartın Şube Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bir kişinin, merkez ilçe Potbaşı mevkisinde ağ kurarak saka kuşu avladığı ihbarı alındığı belirtildi.

Jandarma ekiplerinin de katılımıyla gerçekleştirilen denetimde, bu kişinin saka kuşu avlarken yakalandığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ülkemizin taraf olduğu Uluslararası Bern Sözleşmesi ile koruma altına alınan türer arasında yer alan saka kuşlarını (carduelis carduelis) avlayan şahıs, jandarma ve müdürlük ekiplerimizce suçüstü yakalanmıştır. Şahsın, avda kullandığı malzemelere el konulurken, 7 ayrı kafesteki 10 saka kuşu veteriner hekimce yapılan sağlık kontrolünün ardından doğal yaşam alanlarına bırakılmıştır."

Yakalanan kişiye "Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefet"ten 6 bin 746 lira idari para cezası uygulandığına işaret edilen açıklamada, "Sürdürülebilir av ve yaban hayatını sağlamak amacıyla usulsüz avcılıkla mücadele eden kurumumuz, yaban hayatının bekçisi olmayı sürdürecektir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.