Sakarya'da Fetö/pdy Davası

Sakarya'da Fetö/pdy Davası
Haklarında "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla dava açılan ve KHK ile kapatılan Başaran Gençlik Derneği üyesi 3'ü tutuklu 9 sanığın yargılanmasına devam edildi

SAKARYA (AA) - Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla dava açılan 3'ü tutuklu 9 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki ikinci duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı.

Söz verilen tutuklu sanık Orhan Altınkaya, ifadesinde, önceki savunmasını tekrar ettiğini söyledi.

Yaklaşık 10 aydır tutuklu bulunduğunu belirten sanık Altınkaya, "Tutukluluğumun sebebi olarak kaçma şüphesi gösterilmektedir. 2,5 yıldır aynı adreste oturmaktayım. Pasaportum yoktur, yurt dışına çıkmadım, kaçma şüphem yoktur. Eşim ile kızım maddi ve manevi olarak yıprandı. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." dedi.

Diğer tutuklu sanık Cihan Özben de yaklaşık 10 aydır tutuklu bulunduğunu dile getirerek, "Polis geldiğinde evde değildim. Kendim teslim oldum. Pasaportum yoktur, yurt dışına çıkmadım, kaçma şüphem yoktur. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." diye konuştu.

Tutuksuz sanıklar da önceki celsede savunmalarını verdiklerini belirterek, şu aşamada söyleyecek bir şeylerinin olmadığını kaydetti.

Söz alan sanık avukatları da suçlamaları kabul etmediklerini ifade ederek, sanıkların tahliyelerini ve beraatlarini istedi.

Duruşmada görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verilmesini ve dosyadaki eksik belgelerin tamamlanmasını talep etti.

Sanık Cihan Özben'in adli kontrol ve yurt dışı yasağıyla tahliyesine, diğer tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar veren mahkeme, dosyadaki eksik belgelerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) kapatılan Başaran Gençlik Derneği üyesi 9 sanık hakkında "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla 7 yıl 6 aydan 15'er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.