Şampiyon tekvandocu kazada yaralandı

Şampiyon tekvandocu kazada yaralandı
2015'te gençlerde Avrupa şampiyonu olan tekvandocu Emre Gül'e, liseler arası turnuva için gittiği İstanbul'da, köpekten kaçarken araba çarptı- Ayağı incindiği için 10 gün rapor verilen Gül: "Kaza nedeniyle Hollanda'ya gidemedim ama Almanya'da mücadele ede

ANKARA (AA) - Avrupa şampiyonu tekvandocu Emre Gül, milli takım kampını bırakarak gittiği İstanbul'da talihsiz bir kaza yaşadı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 2015 yılında Letonya'da yapılan Gençler Avrupa Tekvando Şampiyonası'nda 78 kiloda altın madalya kazanan Emre Gül, geçen hafta liseler arası turnuva için milli takım kampından ayrılarak İstanbul'a gitti.

Turnuvanın yapıldığı salonun etrafında gezmeye çıkan şampiyon tekvandocu ve arkadaşlarına köpek saldırdı. Bunun üzerine köpekten kaçan Emre'ye araba çarpması sonrası genç tekvandocunun ayağı incindi. Ayağı alçıya alınan ve 10 gün rapor verilen milli sporcu, bugün başlayan Hollanda Açık Turnuvası'na katılan milli takım kafilesinde yer alamadı.


- Almanya'da tatamiye çıkacak


Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada yaşadığı kaza nedeniyle Hollanda'ya gidemediğini ancak nisan ayında Almanya'da yapılacak Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) Başkanlık Kupası'nda tatamiye çıkabileceğini söyledi.

Gençler kategorisinde Dünya Şampiyonası'na doğrudan kota verecek olan kupaya hazırlanmak için yeterince zamanının olduğunu ifade eden Erdem, "Almanya'da iyi sporcular mücadele edecek. Uluslararası Federasyon burada ilk 4'e kalanları dünya şampiyonasına götürecek" diye konuştu.

Hollanda'ya gidemediği için çok şey kaybetmediğini dile getiren Erdem, Almanya'da dereceye girerek, ülkesini Dünya Şampiyonası'nda en iyi şekilde temsil etmeyi hedeflediğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.