Samsun'da Üretilen Cerrahi El Aletleri Kamu Eliyle Pazarlanacak

Samsun'da Üretilen Cerrahi El Aletleri Kamu Eliyle Pazarlanacak
Büyükşehir Belediyesince, Samsun'da üretilen cerrahi el aletlerinin ülkedeki tüm hastanelerde kullanılması ve dünyaya pazarlanması için MEDİCLUST AŞ kuruldu- Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: - "Sanayici, esnaf, kamu ve üniversite el ele vererek ülkemiz

SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından, kentte üretilen cerrahi el aletlerinin ülkedeki tüm hastanelerde kullanılması ve ihracatı için MEDİCLUST AŞ kuruldu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Samsun'un cerrahi el aletleri üretiminde dünyada üçüncü olduğu ifade edildi.

Bu aletleri üreten firmaların tek çatı altında birleştirilmesi için harekete geçen Büyükşehir Belediyesinin MEDİCLUST AŞ'yi kurduğu bildirildi.

Şirketin kuruluşuna ilişkin tüm onayların alındığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"MEDİCLUST AŞ'nin belediye bünyesinde kurulması Bakanlar Kurulunun onayının ardından Cumhurbaşkanlığına sunulmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da şirketin kurulmasını onaylamıştır. Şirketin sermayesi 10 milyon liradır. Yüzde 93 hissesi Samsun Büyükşehir Belediyesinde bulunan şirkette kalan yüzde 7'lik hisseye, Medikal Sanayi İnovasyon Kümesi Derneği, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Samsun Teknopark AŞ, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası sahiptir."

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, MEDİCLUST AŞ'nin, çalışma sistematiği ve faaliyet alanı itibariyle örnek bir şirket olduğunu belirtti.

Sanayici, esnaf, kamu ve üniversitenin el ele vererek ülkenin tıbbi cihazda dışa bağımlılığını azaltmaya gayret edeceğini vurgulayan Yılmaz, "Yerli ve milli üreticimizin küresel rekabette yanında olarak gelişimini sağlamaya çaba göstereceğiz. Ayrıca Samsun'da üretilen cerrahi aletlerin dünyaya ihraç edilmesi noktasında da pazarlama çalışması yapılacak. Cumhurbaşkanımızın onayının ardından şirketin kısa sürede faaliyetine başlaması için gerekli talimatları da verdim." ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.