Samsun'daki suç örgütü operasyonu

Samsun'daki suç örgütü operasyonu
Samsun merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda, İstanbul'da yakalanan örgüt elebaşı ile gözaltına alınanların sayısı 20'ye çıktı

SAMSUN (AA) - Samsun merkezli 3 ilde suç örgütüne yönelik operasyon kapsamında, örgüt elebaşının İstanbul'da yakalandığı, böylece gözaltına alınanların sayısının 20'ye çıktığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerinin yaklaşık 4 aylık çalışmasının ardından merkezi Samsun olmak üzere İstanbul ve Ankara'da 28 ev ve iş yerine 200 polisin katılımıyla düzenlenen operasyon kapsamında örgüt elebaşı H.K. İstanbul'da yakalandı. Zanlı bugün Samsun'a getirilecek.

Operasyonda ayrıca "Yasa dışı örgüte üye olma, ihaleye fesat karıştırma, zorla çek ve senet tahsilatı, nitelikli dolandırıcılık, yağma, tehdit, örgüte yardım etmek, resmi evrakta sahtecilik" suçlarından, aralarında iş adamlarının da bulunduğu F.K, H.K, A.K, U.K, T.A, A.M, U.Y, F.T, G.K, A.A, İ.Ç, F.Ö, M.H, H.U, A,K, E.A, T.Ö, F.R. ve L.B. de gözaltına alınmıştı.

Evlerde yapılan aramada 3 ruhsatsız tabanca, 2 pompalı tüfek, 100 civarında mermi ile bir miktar uyuşturucu, çek ve senetler ele geçirilmişti.

Öte yandan zanlılardan E.A'nın eski CHP İlkadım İlçe Başkanı olduğu ve bir süre önce görevinden ve partisinden istifa ettiği öğrenildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.