Samsun'daki terör operasyonu

Samsun'daki terör operasyonu
PKK/KCK'nın gençlik yapılanmasına üye oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 7 üniversite öğrencisi, adliyeye sevk edildi

SAMSUN (AA) - Samsun'da, terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanmasına üye oldukları öne sürülen 7 üniversite öğrenci̇si̇, adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, terör örgütünün gençlik yapılanmasına üye oldukları iddiasıyla gözaltına alınan C.Y. (24) R.Ö. (22), A.İ.D. (23), A.A. (20), B.K. (19), B.K. (22) ve C.O. (20), emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirildi.

Zanlılar, daha sonra "terör örgütüne üye olmak", "terör örgütünün propagandasını yapmak" ve "örgüte eleman kazandırma" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 4 aylık çalışmanın ardından PKK/KCK'ya yönelik 10 Nisan'da başlatılan operasyonda, üniversite öğrencisi C.Y. Samsun-Ankara karayolunda durdurulan şehirler arası yolcu otobüsü, R.Ö, A.İ.D, A.A, B.K, B.K. ve C.O. da ev, öğrenci yurdu ve derneklerdeki aramalarda örgütün gençlik yapılanmasına üye oldukları iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.