Samsun'daki uyuşturucu ticareti davasında karar

Samsun'daki uyuşturucu ticareti davasında karar
İlkadım ve Bafra ilçelerinde uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla yargılanan 6 sanıktan 4'ü çeşitli hapis cezalarına çarptırılırken, 2 sanık beraat etti

SAMSUN (AA) - Samsun'un İlkadım ve Bafra ilçelerinde uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla yargılanan 6 sanıktan 4'ü çeşitli hapis cezalarına mahkum olurken, 2 sanık beraat etti.

"Uyuşturucu madde temin ettikleri ve sattıkları" iddiasıyla tutuklanan Beytullah Ö, İlker K, Oğuz D. ve Emrah D. ile tutuksuz sanıklar Saim D. ve Betül T'nin yargılanmalarına Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Tutuklu sanıklar Beytullah Ö, İlker K, Oğuz D. ve Emrah D. ile avukatlarının yer aldığı duruşmaya tutuksuz sanıklardan Saim D. de Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi aracılığıyla katıldı.

Sanıklardan Emrah D. suçsuz olduğunu belirterek, "Polisler geldiğinde bir şey bulamadı. Ağabeyim Oğuz'un tarifi üzerine uyuşturucuları polise teslim ettim." diye kendini savundu.

İlker K. ise uyuşturucu satmadığını, kullandığını öne sürdü. Beytullah Ö, Oğuz D. ve Saim D. de beraatlarını talep etti.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti sanıklardan Oğuz D. ve Emrah D'yi 10'ar yıl, Beytullah Ö'yü 6 yıl 3 ay, İlker K'yı 4 yıl 2 ay hapse mahkum etti. Duruşmada diğer sanıklar ise beraat etti. Heyet daha sonra İlker K'nın tahliyesine karar verdi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri geçen Temmuz ayında İlkadım ve Bafra ilçelerinde düzenledikleri operasyonlarda 17 bin 659 uyuşturucu hap ele geçirmiş, söz konusu şüpheliler hakkında da dava açılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.