Sanatçı Bülent Ersoy'a, "kemer takma" davasından beraat

Sanatçı Bülent Ersoy'a, "kemer takma" davasından beraat
Geçen yıl Antalya-İstanbul seferini yapan uçakta emniyet kemeri takmadığı gerekçesiyle "kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçundan hakkında dava açılan Ersoy, beraat etti

ANTALYA (AA) - Sanatçı Bülent Ersoy, geçen yıl Antalya-İstanbul seferini yapan uçakta emniyet kemeri takmaması nedeniyle hakkında açılan davada beraat etti.

Antalya 18. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, Bülent Ersoy'un avukatı Mustafa Işık, müşteki Hasan Gencer ve müşteki Akın Özkan'ın avukatı Osman Aydın katıldı.

Duruşmada ifadesi alınan müşteki Gencer, yaşanan olayla ilgili şikayetçi olduğunu belirterek, sanığın uçağın içinde keyfi hareketlerde bulunarak yolcuları rahatsız ettiğini savundu.

Gencer, sanığın görevli personele bağırarak zorluk çıkardığını, kemer takmayı reddettiğini öne sürerek, "Kemer takmak istemeyince bağırdı, çağırdı. Biz de yolcular olarak tepkimizi verince bizim üzerimize yürümeye kalktı. Bizim tepkimiz aslında THY'yeydi. Doğrudan Bülent Ersoy'a bir tepkimiz yoktu." dedi.

Müşteki Akın Özkan'ın avukatı Osman Aydın, sanığın ara duruşmada verdiği savunmayı kabul etmediklerini dile getirerek, sanığın savunmasında müvekkili aleyhinde olumsuz şeyler söylediğini belirtti.

Ersoy'un duruşmada müvekkiline yönelik "Babasını mı öldürdük" şeklinde beyanlarının bulunduğunu anlatan Aydın, müvekkilinin babasının olay günü komada olduğunu ve daha sonra ise vefat ettiğini söyledi.

Aydın, sanığın üzerine atılı suçu gerçekleştirdiğini savunarak, gerekli cezanın verilmesini talep etti.

Ersoy'un avukatı Mustafa Işık ise tanık beyanlarında yolcuların agresif davranışlarda bulunduğunu ileri sürerek, "Müvekkilimiz bu agresiflikten rahatsız olduğu için kendisi polis çağırmıştır, şikayetçiyken sanık durumuna düşmüştür. Müvekkilimin meşru bir mazereti vardır, ameliyatlıdır. Özel kasıtla gerçekleşmemiştir, beraatini talep ediyoruz." diye konuştu.

Bunun üzerine kararını açıklayan mahkeme, Ersoy hakkında "kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçundan açılan davada bu suçu işlediğine dair mahkumiyetine yeterli delil bulunmaması nedeniyle sanığın beraatine karar verdi.

Bülent Ersoy'un avukatı Işık, duruşma sonrasında beraat kararını Ersoy'a telefonla arayarak bildirdi.

Avukat Işık, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, beraat kararını beklediklerini söyledi.

- Olay

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 3 Ocak 2015'te Antalya-İstanbul seferini yapan uçakta, uçuş hazırlığı esnasında yapılan anons ve ikazlara rağmen, şüpheli Bülent Ersoy'un emniyet kemerini bağlamadığı anlatılıyordu.

Uçağın bunun üzerine pist başına geri döndüğü, kapıların açıldığı kaydedilen iddianamede, yer görevlilerinin gelerek, şüpheliyi ikna etmeleri üzerine uçağın gecikmeli kalktığı ifade ediliyordu.

Bülent Ersoy'un, olay tarihinde 21.55'te kalkması gereken uçağın 22.35'te hareket etmesine sebebiyet verdiği ve müştekilerin huzur ve sükununu bozmasına neden olduğu kaydedilen iddianamede, şüpheli hakkında, TCK'nın "kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçunu düzenleyen TCK'nın 123/1 Maddesi uyarınca, 3 aydan bir yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyordu.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.