Sanatçı Şimşek yalakta ebru çalışması yaptı

Sanatçı Şimşek yalakta ebru çalışması yaptı
Manyaslı ebru sanatçısı Şimşek, gençlerin sanata ilgisini çekmek amacıyla daha önce Kocaçay'da yaptığı ebru çalışmasını bu kez yalakta denedi

Tanınmış ebru sanatçılarından 68 yaşındaki Osman Şimşek, daha önce Kocaçay'da gerçekleştirdiği ebru çalışmasını bu kez yalakta yaptı. Şimşek, farklı alanlarda ebru denemelerinin süreceğini söyledi.

Emekli öğretmen olan ve 1960 yılından ebru sanatı ile uğraşan Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, klasik ebrunun dışına çıktığını ve kendine özgü yeni tarz geliştirdiğini söyledi.

Ebru sanatında birçok öğrenci yetiştirdiğini ve bu alanda çok sayıda ödül aldığını anlatan Şimşek, bu tür denemeleri gençlerin ebruya ilgisini çekmek amacıyla yaptığını belirterek, şöyle dedi:

"Kağıdın yanında deri, cam, seramik, tuval ve ahşap üzerine ebru çalışmaları yaptım. Önceki yıllarda ünlü modacı Cemil İpekçi'nin bir defilesinde tekstillerini ebruladım. Bugüne kadar yüzün üzerinde karma sergiye katıldım ve 40 kişisel sergi açtım. Geçen yıl Kocaçay'da bir ebru denemesi yaptım ve ilgi gördü. Bu kez de denememi bir kırsal alanda bulunan bir yalakta gerçekleştirdim. Gayet başarılı oldu. Farklı alanlarda ebru denemelerim sürecek."

Şimşek, 14 Nisan'da Bandırma Belediyesinin Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenleyeceği etkinlikte 'Renklerle O'na Yolculuk' adlı kişisel bir ebru sergisi açacağını, 7-14 Mayıs tarihleri arasında da İstanbul Ümraniye Belediyesinin sponsorluğunda yapılacak ve birçok ülkeden 150 ebru sanatçısının katılacağı 6. Uluslararası Ebru Kongresi'ne katılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.