Sancak Camilerinde Selalar Türkiye İçin Okundu

Sancak Camilerinde Selalar Türkiye İçin Okundu
Sırbistan İslam Birliğinin kararıyla ülkedeki Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesinde bulunan camilerde Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla sela okundu

NOVİ PAZAR (AA) - Sırbistan'daki Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesindeki camilerde, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na destek amacıyla sela verildi.

Sırbistan İslam Birliğinin (IZS), Türkiye'ye destek amacıyla aldığı karar gereğince, dün gece yatsı namazının ardından tüm camilerde kandiller yakıldı, bugün de sabah ve öğle namazları arasında sela okundu.

IZS Dış İlişkiler Sorumlusu Jakup Lekovic, yaptığı açıklamada, Türk ordusundaki tüm askerlere dualarıyla destek verdiklerini belirterek yarın da yatsı namazının ardından bölgenin en büyük şehri konumundaki Novi Pazar'daki Bor Camisi'nde dua edileceğini söyledi.

Lekovic, "Allah'tan Türk askerlerini zaferle onurlandırmasını ve onlara güç vermesini dileyip hep beraber zafer duası okuyacağız." dedi.

Novi Pazarlı Boşnaklar da Ortadoğu'da barışın sağlanması için mücadele eden Türkiye'ye destek mesajları gönderdi.

Munir Sabotic isimli vatandaş, Türkiye'nin terörle mücadelesini desteklediğini vurgulayarak Türkiye'de ve bölgede barışın hakim olması temennisinde bulundu.

Muso Turkovic de bölgede istikrarın, "Zeytin Dalı" ve benzeri operasyonlarla mümkün olabileceğinin altını çizerek "Güçlü bir Türkiye, güçlü bir barışa da katkı sağlayacaktır." dedi.

Mujo Crnisanin, Zeytin Dalı Harekatı'nın çok daha önce başlatılması gerektiğine inandığını söyleyerek Türkiye'nin teröre karşı mücadelesini her zaman desteklediğini sözlerine ekledi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.