Sancaktepe'deki terör saldırısı

Sancaktepe'deki terör saldırısı
Savcılık, Sancaktepe'de bomba yüklü araçla gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin gözaltına alınan ve tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen 2 şüphelinin adli kontrol hükümleri kapsamında serbest bırakılmasına itiraz etti- Anadolu 9. S

İSTANBUL (AA) - Sancaktepe'de bomba yüklü araçla gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin gözaltına alınan ve tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen 2 şüphelinin adli kontrol hükümleri kapsamında serbest bırakılmasına itiraz edildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Sancaktepe'de 12 Mayıs'ta İsmail Hakkı Tunaboylu Kışlasında görev yapan askeri personeli taşıyan servis aracının geçişinin ardından yaklaşık 20 metre sonra meydana gelen patlamada, 5'i asker 3 sivil olmak üzere 8 kişinin yaralandığı anımsatıldı.

Olayla ilgili olarak, Örgütlü, Kaçakçılık ve Mali Suçlar Soruşturma Bürosunca, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "Tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs" ve "Tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma" suçlarından çok yönlü soruşturma başlatıldığı ifade edilen açıklamada, gizlilik kararı alınarak yürütülen soruşturma kapsamında 8 şüphelinin gözaltına alındığı hatırlatıldı.

Açıklamada, bu şüphelilerden 2'sinin emniyet ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı belirtilerek, adliyeye sevk edilen 6 şüpheliden birinin savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldığı, 5 şüphelinin de tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildiği kaydedildi.

Tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen şüphelilerden M.A.U, Ş.U. ve İ.K.'nın belirtilen suçları işledikleri ve iştirak ettikleri iddiasıyla tutuklandığı belirtilen açıklamada, şüpheliler A.U. ve U.U.'nun ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığı aktarıldı.

Açıklamada, soruşturmayı yürüten savcılıkça, adli kontrol kararıyla 2 şüphelinin serbest bırakılmasına itiraz edildiği, Anadolu 9. Sulh Ceza Hakimliğince de söz konusu suçları işlediği iddia edilen firari bir şüpheli hakkında Başsavcılığın talebiyle tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldığı bildirildi.

Soruşturmanın henüz tamamlanmadığı belirtilen açıklamada, olayın her yönüyle detaylı olarak gizli ve titiz bir şekilde yürütüldüğü aktarıldı.

Öte yandan, hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan firari şüphelinin olayın asli faillerinden biri olduğu iddia edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.