Şanlıurfa'da Okul Etkinliğinde Kavga İddiası

Şanlıurfa'da Okul Etkinliğinde Kavga İddiası
Suruç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü: - "Olayın okul ve etkinlikle hiçbir ilgisi yok"

ŞANLIURFA (AA) - Suruç Milli Eğitim Müdürlüğünce, bugün bazı basın kuruluşlarında yayımlanan haberlerde, "husumetli iki aile arasında, bir okuldaki etkinlik sırasında çıktığı" iddia edilen kavganın, söz konusu okul ve etkinlikle ilgisinin olmadığı bildirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, taşımalı eğitim veren Akören İlk ve Ortaokulunda 18 Mart'ta Marmara Üniversitesi öğrencilerinin, hediye dağıtmak amacıyla düzenledikleri etkinlik sırasında, okul dışında aralarında husumet bulunan iki ailenin fertleri arasında sözlü tartışma yaşandığı belirtildi.

Sözlü tartışmanın büyümesi üzerine okul bahçesindeki misafir ve öğrencilerin mağdur olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Okul Müdürü Erdal Beytekin, 'olayın okul ve etkinlikle hiçbir ilgisinin olmadığını', velilerin okul dışında sözlü tartışmaya girdiğini ve tartışmanın gitgide büyüdüğünü görünce öğrencileri okul içine almak zorunda kaldıklarını ve bu durumdan dolayı Marmara Üniversitesinden gelen misafirlere mahcup olduklarını belirtmiştir. İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Bircan ve şube müdürleri Akören Mahallesi'ne giderek, okul idaresiyle ve velilerle görüşerek, yaşanan olaydan dolayı zor durumda kaldıklarını belirterek, üzüntülerini dile getirmiştir."

Bugün bazı basın kuruluşlarında yayımlanan haberlerde, Suruç ilçesinin kırsal Akören Mahallesi'ndeki ilk ve ortaokulda düzenlenen etkinlikte, husumetli iki aile arasında silahlı kavga çıktığı, olayda 3 kişinin yaralandığı iddia edilmişti.

İlçe Jandarma Komutanlığı yetkilileri ise ekiplerinin müdahalesiyle önlenen olayda, yaralanan ya da gözaltına alınan kişi olmadığını belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.