Şanlıurfa'dan süs bitkileri atağı

Şanlıurfa'dan süs bitkileri atağı
Atatürk Barajı'nın sağladığı sulama imkanı ve ilave yatırımlar sayesinde ülkenin tarım kenti olarak anılmaya başlayan Şanlıurfa, son yıllarda süs bitkilerinde de adından söz ettirmeye başladı

ŞANLIURFA (AA) - Cumhuriyet tarihinin en büyük çalışmalarından Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) başkenti konumundaki Şanlıurfa'da, seralarda süs bitkileri yetiştiriciliği yaygınlaşıyor.
Atatürk Barajı'nın sağladığı sulama imkanı ve ilave yatırımlar sayesinde ülkenin tarım kenti olarak anılmaya başlayan Şanlıurfa, son yıllarda süs bitkilerinde de adından söz ettirmeye başladı.
Karaali bölgesinde bulunan jeotermal enerjinin kullanıldığı seralarda birçok üretici süs bitkilerine yönelirken organize sanayi bölgesinde modern tekniklerle kesme gül üretimi yapıyor. Tam otomasyonlu serada, en uygun yetiştirme koşullarının sağlanması için gerekli gölgeleme, gübreleme, havalandırma, sulama, ısıtma, soğutma ve nemlendirme işlemleri bilgisayar kontrollünde gerçekleştiriliyor.
Sera Yatırımcıları ve Üreticileri Birliği (Sera-Bir) Başkanı Müslüm Yanmaz, AA muhabirine, hükümetin sağladığı teşvikler ve bölgedeki potansiyel sayesinde tarımın her anlamda geliştiğini söyledi.
Şanlıurfa'da özellikle son yıllarda süs bitkisi üretiminin de arttığını vurgulayan Yanmaz, "İç mekan süs bitkisi ve kesme gül yetiştiren üreticilerimiz var. Biz bu bölgede tarımda her anlamda güzel işler yapmak için çabalıyoruz. İnşallah bu anlamda da ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlarız." dedi.
Kesme gül üretimi yapan işletmenin müdürü Serhan Işıkan da ürettikleri gülleri tüm ülkeye yolladıklarını söyledi.
Serada ürettikleri güllerin çok kaliteli olduğunun altını çizen Işıkan, ürünlerini gelecekte Avrupa'ya da ihraç etmeyi düşündüklerini belirtti.
Işıkan ülke ekonomisine katkı sunmaya çalıştıklarını aktararak, "Yıllık 2 milyon dala yakın gül kesimi yapıyoruz. Ülkemizde geçen yıl 12 milyon dal gül ithal edilmiş. Biz kapasitemizi her yıl artırarak aslında ithalatın azalması için çalışıyoruz. Gelecekte daha büyük seralarla Avrupa'ya da gül göndermeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.