"SANTEK 2016" 26 Mayıs'ta kapılarını açıyor

"SANTEK 2016" 26 Mayıs'ta kapılarını açıyor
Kocaeli'de 26-29 Mayıs'ta düzenlenecek fuarda, makine, enerji, otomotiv ve inşaat gibi sektörlerden 250 firma yer alacak- Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, fuarda açacağı stantta yurt dışından tedarik ettiği bazı ürünleri sergileyecek- TÜYAP Anadolu Fuarları

KOCAELİ (AA) - TÜYAP Fuarcılık Grubu tarafından Kocaeli Sanayi Odası (KSO) ve Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) iş birliğiyle organize edilen 3. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı (SANTEK 2016), 26 Mayıs'ta kapılarını ziyaretçilere açacak.

Başiskele ilçesinde bir otelde düzenlenen basın toplantısında konuşan TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, bu yıl üçüncüsü düzenlenen fuarın 26-29 Mayıs tarihlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi'nde gerçekleştirileceğini söyledi.

Fuarın firmaları "Üretim makineleri ve imalat endüstrisi", "Enerji, elektrik, elektronik ve otomasyon", "Otomotiv ve yan sanayi", "Demir-çelik" ve "Yapı malzemeleri teknolojileri, iş ve inşaat makineleri" başlıkları altında topladığını anlatan Alagöz, "25 bin metrekarelik kapalı sergileme alanında 250 firma ve firma temsilciliğini 30 bin profesyonel ziyaretçiyle buluşturmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Alagöz, TÜYAP'ın yurt dışındaki ofisleri kanalıyla yürüttüğü çalışmalara ticaret müşavirliklerinin de destek olduğunu dile getirerek, "Bu kapsamda Japonya, İran, Gürcistan, Azerbaycan, İngiltere, Bulgaristan, Almanya, Makedonya, Malta, Macaristan, Hollanda ve Sırbistan'tan gelecek iş adamları fuarımızı ziyaret edecek. Kocaeli Sanayi Odası ve ABİGEM iş birliğiyle düzenlenen 'Match4Industry' etkinliği kapsamında yabancı iş adamları fuar katılımcısı firmalarımız arasında ikili iş görüşmeleri gerçekleştirilecek." ifadelerini kullandı.

Fuarda birbirinden önemli etkinliklere ev sahipliği yapacaklarını vurgulayan Alagöz, şöyle devam etti:

"Bunların arasında en önemlilerinden biri de ülkemizin en önde gelen makine imalatçıları ve distribütörleri, kendi makinelerinin hem kullanımı hem de teknik detaylarıyla ilgili fuar alanında oluşturduğumuz özel bölümde müşterileri ve potansiyel müşterilerine tanıtım ve sunumlar gerçekleştirecek. Yani bir nevi en önde gelen teknolojilerin en detaylı bilgileri uygulamalı olarak hedef kitlesine gösterilme imkanı söz konusu olacak. Böylece, makine sanayimizin geldiği son noktayı görme imkanımız olacak."

Alagöz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi'nde açılmakta olan yaklaşık 600 milyon avro tutarındaki ihalelere Türk firmalarının nasıl katılabileceği, bu pastadan nasıl pay alabileceğiyle ilgili bilgilendirme semineri gerçekleştirileceğini bildirdi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın açacağı "Yerlileştirme Sergisi"nde yabancı ülkelerden tedarik ettiği çeşitli ürünleri sergileyeceğini ve bunların yerli sanayiciler tarafından üretilmesiyle ilgili görüşmeler yapılacağını anlatan Alagöz, savunma sanayisinin önde gelen kuruluşlarından ASELSAN ve ROKETSAN'ın da fuarda yer alarak yeni tedarikçiler bulma noktasında görüşmeler yapacağını kaydetti.

Toplantıya, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Ayhan katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.