Saraçoğlu Hobi Bahçeleri'nde sona yaklaşıldı

Saraçoğlu Hobi Bahçeleri'nde sona yaklaşıldı
Karatay Belediyesince 2015 yılı itibarıyla 4 yıllığına vatandaşlara tahsis edilecek, Saraçoğlu Mahallesi Hobi Bahçesi parsellerinde sona gelindi.

Domates, biber, patlıcan, salatalık, fasulye gibi birçok ürünü yetiştirme fırsatı bulan vatandaşlar, doğa ile iç içe olmanın huzuruyla, hem aile bütçesine katkıda bulunuyor hem de kendi yetiştirdiği ürünleri tüketme imkanı buluyor.

Sıkı yapılaşma ve Büyükşehirde yaşamanın getirdiği yoğun stresi ortadan kaldırmak amacıyla oluşturulan Karatay Belediyesi Hobi Bahçeleri özellikle memur, işçi, esnaf ve emekli vatandaşların yanı sıra toplumun her kesimi tarafından kullanılıyor.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yaptığı konuşmada, 140 bin metrekare alanda 431 parselin bulunduğunu dile getirdi.

Bahçelerin, şehir hayatından bunalan insanların doğaya olan özlemini gidermek ve yetiştirilen ürünlerden faydalanmalarını sağlamak amacıyla oluşturulduğunu belirten Hançerli, şunları kaydetti:

"Hem de boş zamanlarını en güzel şekilde değerlendirebilmeleri amacıyla tanzim ettik. Bahçeler kentleşme süreci ile topraktan ve doğadan uzaklaşan ve kendi yetiştirdiği organik ürünleri tüketmek isteyenler için güzel bir fırsat. Çevre düzenlemelerinde son aşamaya gelinen Saraçoğlu Hobi Bahçesinde şu ana kadar 46 bin 100 bitkiyi toprakla buluşturduk. Eski hobi bahçelerinde bulunan ağaçlar da buraya nakledilecek. Parsellerin tel örgü çekimleri tamamlandı. Yeşil alanlar için derin kuyu açımı ve KOSKİ'ye ait su tesisatı döşendi, elektrik, kamera ve projektör tesisatı çekildi. Saraçoğlu Hobi Bahçelerinde yeşil alanların yanı sıra, kaya bahçeleri, çocuk parkı, futbol, basketbol sahaları ve tenis kortu da yer alacak."

Hançerli en kısa sürede Hobi Bahçelerini ocak ayında çekilen kura ile kazanan hak sahiplerine teslim edeceklerinin altını çizdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.