Saraybosna'da "Adaletsizliğe karşı tek yürek" yürüyüşü

Saraybosna'da "Adaletsizliğe karşı tek yürek" yürüyüşü
SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, son günlerde Suriye, Filistin, Türkiye ve Avrupa'da yaşanan terör, şiddet ve adaletsizliğe karşı...

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, son günlerde Suriye, Filistin, Türkiye ve Avrupa'da yaşanan terör, şiddet ve adaletsizliğe karşı yürüyüş düzenlendi.

Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) ve Bosna Hersek'teki Mısır Birliği Derneği tarafından, "Adaletsizliğe karşı tek yürek" sloganıyla düzenlenen yürüyüşe büyük katılım oldu.

Başkentteki tarihi Gazi Hüsrev Bey Camisi'nden başlayan yürüyüşe katılan kalabalık, Türkiye, Bosna Hersek, Mısır, Filistin gibi ülkelerin bayraklarını taşıyarak, Nekbe'nin 68'inci yıl dönümü münasebeti, Bosna Hersek savaşı sırasında yaşanan soykırımı suçlarıyla ilgili adaletsizlikler ve Mısır'daki askeri darbeye ve tüm dünyada şiddete karşı çıkmak için toplandıklarını söyledi.

Organizatörlerden Muhammed Huzeyfe Küçükaytekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, günümüzde birçok terör eyleminin Müslümanlarla bağdaştırıldığını söyleyerek, "Son zamanlarda İslam dünyasında yaşananlara dikkat çekmek için toplandık. Bu, bizim teröre karşı olan sesimizdir. Müslümanlar, terörist değildir. Hepimiz yapılan zulümlere karşıyız." dedi.

Suriye'de çocukların kimyasal silahlarla öldürüldüğünü söyleyen Küçükaytekin, "Türkiye, her gün şehit veriyor. Halep'te yaklaşık 20 bin çocuk öldürüldü. Kimse bu olaylara tepki göstermiyor." diye konuştu.

Yürüyüş kapsamında, başkentteki Saraybosna Çocukları Anıtı'na gelen kalabalık, düzenlenen yürüyüşün amacınıın yazılı olduğu metni birçok dilde okudu ve Suriye, Mısır, Türkiye ve Filistin'e selam gönderdi.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.