Sarayönü'nde tekstil işçilerine yangın eğitimi

Sarayönü'nde tekstil işçilerine yangın eğitimi
KONYA (AA) - Sarayönü ilçesinde tekstil sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın personeline, Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı...

KONYA (AA) - Sarayönü ilçesinde tekstil sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın personeline, Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından yangın eğitimi verildi.

Daha önce iki kez yangından zarar gören firmanın talebi üzerine, 80 tekstil işçisi kadına temel yangın güvenliği ve acil tahliye eğitimi verildi. Tahliye tatbikatından sonra kontrollü şekilde yangın başlatılarak, yangın tüpünün kullanımı gösterildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Sarayönü Merkez Şefi Seyfettin Alakır, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangın ve benzeri durumlarda bireylerin nasıl hareket etmesi gerektiğini uygulamalı olarak gösterdiklerini söyledi.

Yangında insanların paniğe kapıldığını ifade eden Alakır, "Yapılacak öncelikli işler bakımından da bu tatbikatın yararlı olduğuna inanıyoruz. Bu tür tatbikatlar ve eğitimler pratikte yapıldığında hafızalarda daha iyi iz bırakır. Acil durumlarda panik yapmadan nasıl müdahale edileceği konusunda bireylerin bilgili olması zararı en aza indirir." dedi.

Eğitimin ardından işçilere katılım belgeleri verildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.