"Şaşkın" dolandırıcı "uyanık" kargocuya yakalandı

"Şaşkın" dolandırıcı "uyanık" kargocuya yakalandı
Konya'da, telefonda kendisini savcı olarak tanıttığı kadından istediği para ve altınları almaya giden kişi, kadının hazırladığı içi para dolu poşet yerine yanlışlıkla, bir alt kattaki komşunun kargoya vermek için hazırladığı paketi alarak binadan ayrıldı-

KONYA (AA) - Konya'da, "kuyumcu soygununda adının geçtiği" belirtilerek kendisinden para ve altın istenen kadının hazırladığı poşet yerine yanlışlıkla, alt komşunun kargoya vermek için hazırladığı kutuyu alan zanlı, o sırada binaya gelen kargo görevlisi tarafından yakalandı.

Merkez Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesi'nde yaşayan Fatma K'yi (49), kendisini savcı olarak tanıtan bir kişi aradı. Fatma K'ye, teröristler tarafından yapılan kuyumcu soygununda adının geçtiğini, olayın aydınlatılacağını söyleyen bu kişi, operasyon için altın ve paraya ihtiyaçlarının olduğunu bildirdi. Polislerin parayı almaya geleceği ifade edilen kadın, telefonla konuşmaya devam ederken içinde para ve altın bulunan poşeti hazırlayarak kapısının önüne bıraktı.

Söz konusu adrese gelen şüpheli Abdullah T. (19), alt kattaki bir kapının önüne kargoya verilmesi için bırakılan paketi, kadının paraları koyduğu paket zannederek alıp hızla uzaklaşmaya çalıştı.

Bu sırada aynı binaya kargo almak için kargo görevlisi, zanlı Abdullah T. ile bina çıkışında karşılaştı. Kargo görevlisi, hareketlerinden şüphelendiği Abdullah T'yi yakalayarak polise teslim etti.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlı, adliyeye sevk edildi. Abdullah T. sevk edildiği mahkemece tutuklanırken, dolandırıcılık olayını birlikte gerçekleştirmiş olabilecekleri kişi ya da kişilerle ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.