Savcı ile iki arkadaşının öldüğü trafik kazası

Savcı ile iki arkadaşının öldüğü trafik kazası
Adana Cumhuriyet Savcısı İsmail Kaya ile iki arkadaşının bulunduğu otomobile çarparak ölümlerine neden olduğu iddiasıyla hakkında 15 yıla kadar hapis istenen tır şoförünün yargılanmasına başlandı

ADANA(AA) - Adana Cumhuriyet Savcısı İsmail Kaya ile 2 arkadaşının bulunduğu otomobile çarparak ölümlerine neden olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan tır şoförünün yargılanmasına başlandı.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık tır sürücüsü Mustafa Taş, kazada hayatını kaybedenlerden Abdülkadir Azınç'ın kızı İnci Azınç ile Vedat Çörekli'nin ağabeyi Murat Çörekli ve avukatları katıldı. Duruşmayı takip etmek üzere üç Cumhuriyet Savcısı da hazır bulundu.

Ankara Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi tarafından hazırlanan raporda "kusuru bulunmadığı" belirtilen sanık sürücü Mustafa Taş, olayda hatası olmadığını iddia ederek, şöyle konuştu:

"Ankara'dan boş su tankeri yükleyip yola çıktım. Adana'nın Pozantı ilçesinde mola verdim. En sağ şeritte Ceyhan yönüne giderken, hastaneler kavşağındaki otoyol girişinde otomobil önüme çıktı. Frene bastım. Aracı kurtarmak için sola kırdım. Hızlı ve kontrolsüz olan otomobile sol kapısından vurdum. O anda tırın freni patladı. 200 metre ileride durdu. Kaza anındaki hızım 64-65 kilometreydi. Araçtaki 3 kişiden birinin öldüğünü fark edince şoka girdim. Çevredeki apartmanlardan yardıma geldiler. Ben araca çarpmamak için elimden geleni yaptım. Kusurum yok. Keşif yapılsın, ölenlerle ilgili alkol raporu alınsın."

Kazada babasını kaybeden İnci Azınç, sanık sürücüden şikayetçi olurken kardeşini kaybeden Murat Çörekli de 64 kilometre hızla giden aracın çarpmasıyla bu kazanın gerçekleşmesinin imkansız olduğunu savundu.

Ölenlerin yakınlarının avukatları da sanık sürücünün kaza anını olduğu gibi anlatmadığını iddia ederek, kaza yerinde keşif yapılmasını istedi. Avukatlar, sanığın tutuklanmasını da talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık sürücü Taş'ın "duruşmaya gelmesi, kaçma ihtimalinin bulunmaması, sabit ikametgah sahibi olması, delilleri karartma şüphesinin bulunmaması" nedeniyle tutuklanma istemini reddetti.

Duruşma, tanık ve müştekilerin dinlenmesi için ertelendi.

- Olayın geçmişi

Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nun Hastaneler Otoban girişinde 7 Şubat'ta meydana gelen trafik kazasında, Mustafa Taş'ın kullandığı 33 NZJ 36 plakalı tır ile Adana Cumhuriyet Savcısı İsmail Kaya yönetimindeki 01 SR 952 plakalı otomobil çarpışmıştı. Kazada, tırın altında kalan otomobildeki savcı Kaya ile yanındaki arkadaşları Vedat Çörekli ve Abdulkadir Azınç hayatını kaybetmişti.

Tutuklanıp hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istenen tırın şoförü, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.