Sayı 37 oldu

Sayı 37 oldu
Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Ankara Güvenpark'ta dün yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 37'ye yükseldiğini açıkladı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Güvenpark'ta dün yaşanan terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 37'ye yükseldiğini açıkladı.

Müezzinoğlu, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde terör saldırısında yaralananları ziyaretinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Tıp Bayramı ruhunun 97 yıl önce oluştuğunu, İstanbul'un işgaline isyan eden hekimlerin 14 Mart 1919'da ülkenin bağımsızlığı, milletin özgürlüğü uğruna başlattıkları isyan ve milli ruhunun 97'nci yıl dönümüne gelindiğine işaret etti.

Türk hekimlerinin o günkü ruhu bugün de taşıdığını vurgulayan Müezzinoğlu, "Yine bugün ülkemiz ve milletimiz, o günün emperyalist güçlerine karşı nasıl bir ruhla isyan ettiyse, itiraz ettiyse birlik ve beraberlik içinde mücadele ettiyse bugün de ülkemizin huzurunu, kardeşliğimizi bozmaya çalışanlara karşı da aynı milli ruhla aynı metanetle, aynı birlik ve beraberlik içinde mücadele verecektir ve bu terör eylemlerine karşı duruşunu net bir şekilde ortaya koyacaktır" diye konuştu.

"Teröristleri bu ülkeden yok etmek bu ülkenin birlik ve beraberliğiyle güçlü bir şekilde başarılacaktır" ifadesini kullanan Bakan Müezzinoğlu, Ankara'da dün gece yaşanan terör saldırısını anımsattı. Terörü kınayan ve lanetleyen Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Bu insanlık dışı, masum insanları katletmeyi göze alan, bunu organize eden zihniyeti lanetliyorum. Dün akşam itibarıyla olay yerinde 30 kaybımız var ama bu 30 kayıptan birinin kesin, ikincisi şüpheli, terörist olması söz konusu. Hastanelerimizde dün akşam itibarıyla dört vatandaşımızı kaybetmiştik. Bu sabah itibarıyla biri Hacettepe'de, biri Numune'de, biri de Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanemizde olmak üzere üç vatandaşımızı kaybettik. Dolayısıyla hastanelerimizde kaybettiğimiz vatandaş sayımız yedi oldu."

"Hastanelerimizde 71 yaralımız var"

Müezzinoğlu, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır dileyerek, "Hastanelerimizde 71 yaralımız var. Bunlardan 14'ü acil servislerde müşahede altında, 15'i yoğun bakımda ciddiyeti olan vakalarımız. 41 vakamızın da servislerde tedavileri yapılıyor. Onlara da şifa diliyorum. Terörü lanetliyorum. Asla başarılı olamayacaklar ve bu millet bunları kazdıkları çukurlara, insanlık dışı hain emellerine ulaşamayacak şekilde gömecektir" dedi.

Bir basın mensubunun "Adli Tıp Kurumundaki son durum nedir" sorusu üzerine Müezzinoğlu, konuyla ilgili açıklamaların Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı yetkililerince yapılacağını, yaralıların tedavi süreçleriyle ilgili bilgilerin de basın mensuplarıyla paylaşılacağını aktardı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.