Sedaş'tan Elektrik Tüketimi Açıklaması

Sedaş'tan Elektrik Tüketimi Açıklaması
SEDAŞ'ın bölgesinde yer alan Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce'de elektrik tüketimi geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 3,7 artışla 9 milyar 663 milyon kilovatsaat oldu

İSTANBUL (AA) - Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ'nin (SEDAŞ) sorumluluk bölgesindeki elektrik tüketiminin geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 3,7 artarak 9 milyar 663 milyon kilovatsaate yükseldiği belirtildi.

SEDAŞ'tan yapılan açıklamada, bölgede geçen yıl günlük bazda en yüksek elektrik tüketiminin 30 milyon 935 bin kilovatsaatle 22 Aralık'ta, en düşük tüketimin ise 15 milyon 782 bin kilovatsaatle Kurban Bayramı'nın ilk günü olan 1 Eylül'de gerçekleştiği ifade edildi.

Aylık bazda en yüksek tüketimin 867 milyon 902 bin kilovatsaatle aralık ayında kaydedildiği, en düşük tüketimin ise 726 milyon 25 bin kilovatsaatle haziran ayında gerçekleştiği bildirildi.

SEDAŞ bölgesinde yer alan Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerinde elektrik tüketiminin 2017'de bir önceki yıla göre yüzde 3,7 artarak 9 milyar 663 milyon kilovatsaate ulaştığı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen SEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven, şirket olarak abonelerinin tüketim alışkanlıklarını dikkatle takip ettiklerini belirtti.

SEDAŞ için bu tüketim verilerinin son derece değerli olduğunu vurgulayan Güven, şunları kaydetti:

"Kaydı tutulan veriler sayesinde, mevsime bağlı olarak hangi aylarda tüketimin arttığını ve hangi bölgelerin büyüdüğünü takip ederek iş planlarımızı ve yatırımlarımızı bunlara göre şekillendiriyoruz. 2016-2020 arasında yapmayı planladığımız toplam 544 milyon lira yatırımla Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce'de yıllık hedeflerimizi yüzde 100 oranında gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz."

SEDAŞ, Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce'de 1 milyon 700 binden fazla aboneye elektrik dağıtım hizmeti veriyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.