Şehidin adı konferans salonuna verildi

Şehidin adı konferans salonuna verildi
Yüksekova'daki terör operasyonunda şehit düşen özel harekat polisi İdris Bolat'ın adı, Amasya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü konferans salonunda yaşatılacak- Vali Çomaktekin:- "Şehitlerimiz her şeyden önce milletimizin kalbinde ve dualarında sürek

AMASYA (AA) - Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki operasyonda güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan özel harekat polisi İdris Bolat'ın adı, Amasya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü konferans salonuna verildi.

Yeni yaptırılan konferans salonunun açılış törenine, şehidin babası Osman, annesi Hatice, kardeşi Enes Bolat ile Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay ve kurum müdürleri katıldı.

Çomaktekin, burada yaptığı konuşmada, kendilerine düşen görevin şehitlerin emanetlerine sahip çıkmak, onların ismini, hatıralarını mümkün olduğunca yaşatmak olduğunu söyledi.

Şehitlerin, kutsal değerler ve ülkenin bölünmez bütünlüğü için canını vererek bu toprakları vatan kıldığını ifade eden Çomaktekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kendilerine minnettarız. Bu kahramanlıkları imanlarından geliyor. Şehitlerimiz sayesinde kutsal değerlerimiz ayakta kalacak, bayrağımız her zaman şerefle dalgalanacak, birlik ve beraberliğimiz ilelebet devam edecektir. Şehitlerimiz her şeyden önce milletimizin kalbinde ve dualarında sürekli yaşayacaktır. Bizler gelecek nesillere bu kutsal vatan topraklarının nasıl vatan edinildiğini göstermek için kamu kurum ve kuruluşlarımıza, okullarımıza, çeşmelerimize, caddelerimize, sokaklarımıza isimlerini vererek, bu toprakların tapu senetlerini milletimize ve dış güçlere de tescil etmiş oluyoruz."

Konuşmaların ardından, duayla konferans salonunun açılışı gerçekleştirildi.

Tören, salonun önünde hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi. Bu sırada şehidin babası Osman Bolat, gözyaşlarına hakim olamadı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.