Şehidin adı köyündeki çeşmeye verildi

Şehidin adı köyündeki çeşmeye verildi
Diyarbakır-Bingöl karayolunda askeri aracın geçişi sırasındaki patlamada şehit olan er Recep Bodur'un adı, Amasya'nın Yolyanı köyünde yaptırılan çeşmede yaşatılacak- Vali Çomaktekin: - "Devlet olarak şehitlerimizin aziz hatıralarını çeşmelerde, okullarda,

AMASYA (AA) - Diyarbakır-Bingöl karayolunda PKK'lı teröristlerce yola yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen er Recep Bodur'un adı, doğup büyüdüğü Amasya'nın Yolyanı köyünde yaptırılan çeşmeye verildi.

Amasya İl Özel İdaresince yaptırılan çeşmenin açılış törenine, şehidin babası Halil ve annesi Güldane Bodur ile Vali İbrahim Halil Çomaktekin, 15. Piyade Tugay Komutanı Tuğgenaral Mustafa Yılmaz, kurum müdürleri ve köylüler katıldı.

Çomaktekin, yaptığı konuşmada, şehitlerin, mukaddes değerler uğruna, vatan için canlarını feda ettiğini söyledi.

"Şehitlik, herkese nasip olacak bir mertebe değil. Peygamberlikten sonra en ulvi ve yüce mertebe şehitlik mertebesidir. Cenab-ı Allah kul hakları hariç, hiçbir hataları ve kusurlarını görmez, onları affeder ve cennetinde yaşatır." diyen Çomaktekin, şöyle konuştu:

"Dün olduğu gibi bugün de vatan için şehitler veriyoruz. Yolyanı'nın en kıymetli evladı artık şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimiz, şehitlerimizi her zaman dualarında ve kalplerinde yaşatacaktır. Allah şefaatlerine nail eylesin hepimizi. Devlet olarak şehitlerimizin aziz hatıralarını çeşmelerde, okullarda, caddelerde, kamu kurumu ve kuruluşlarda yaşatmaya çalışıyoruz. Bu çeşmenin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum."

Konuşmaların ardından, duayla çeşmenin açılışı gerçekleştirildi.

Törenin ardından şehit Bodur, kabri başında dualarla anıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.