Şehidin anısına Türk bayrağı dikildi

Şehidin anısına Türk bayrağı dikildi
Çankırı'da, şehit Necdet Demirel anısına düzenlenen programda, 24 metrekarelik Türk bayrağı göndere çekildi- Vali Özcan:- "Biz birlik oldukça, dirlik oldukça bu hainler emellerine ulaşamaz"

ÇANKIRI (AA) - Siirt'te 2005'te teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Necdet Demirel anısına, Çankırı'daki köyüne Türk bayrağı dikildi.

Çankırı merkeze bağlı Ovacık köyünde, Necdet Demirel'in şehit oluşunun 11. yılı dolayısıyla program düzenlendi. Programda, köydeki tepeye, 21 metrelik direkte 24 metrekarelik Türk bayrağı dikildi.

Vali Vahdettin Özcan, törende yaptığı konuşmada, şehit Demirel'in anısına Türk bayrağı dikmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Tüm şehitleri rahmet ve minnetle andığını ifade eden Özcan, "Bugün, hainlerce, alçaklarca şehit edilen Demirel'in sene-i devriyesi. Bugüne atfen de bu güzel bayrak direğimizi ve bayrağımızı dikiyoruz." dedi.

Terörle mücadelede birlik beraberliğin önemini vurgulayan Özcan, şöyle konuştu:

"Biz birlik oldukça, dirlik oldukça bu hainler emellerine ulaşamazlar. Çankırılılarla iftihar ediyorum. Lütfen, Allah rızası için bu kalleşleri, hainleri unutmayın. Bizim toplumsal hafızamız ne yazık ki zayıf. 1984'ten beri bunlarla mücadele ediyoruz. Onlarca, binlerce şehidimiz var, lütfen bu alçakları bu Türk milleti unutmasın."

Çankırı Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yüksel Teke ise Demirel'in 17 Mayıs 2005'te şehit düştüğünü belirtti.

Vatan için birçok Türk evladının gözünü kırpmadan şehit olduğunu dile getiren Teke, "Vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan şehadete koşan tüm şehitleri anıyoruz." ifadelerini kullandı.

Saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okunurken, bayrak göndere çekildi.

Ovacık köyü camisinde şehitler için mevlit okutulmasının ardından, program sona erdi.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.