Şehit üsteğmenin adı İzmir'de yaşatılacak

Şehit üsteğmenin adı İzmir'de yaşatılacak
Irak'ın kuzeyinde şehit olan üsteğmen İsmail Cazgır'ın ismi, Karşıyaka'da evinin bulunduğu sokağa verilecek

İZMİR (AA) - Irak'ın kuzeyinde, terör örgütü DAEŞ'in Peşmerge güçlerine attığı Katyuşa ÇNRA mermilerinin bir kısmının Türk askerlerinin de konuşlu bulunduğu Gedu Üs Bölgesi'ne düşmesi sonucu şehit düşen Topçu Üsteğmen İsmail Cazgır'ın adı, İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki evinin bulunduğu sokağa verilecek.

Karşıyaka Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel ile beraber şehidin babası Haluk Cazgır'ı ziyaret eden Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, cuma günü yapılacak Belediye Meclis toplantısında şehidin isminin sokakta yaşatılması için karar alınacağını kaydetti.

Alınacak kararın ardından, şehidin ailesinin yaşadığı 1690 Sokak'a, "Şehit İsmail Cazgır" ismi verilecek.

Açıklamada, Başkan Akpınar'ın şu sözlerine yer verildi:

"Acımız çok büyük. Vatanı için canını veren şehidimizin adını, büyüdüğü sokağa vererek ölümsüzleştireceğiz. Şehidimizin sosyal medyadan duyurusunu yaptığı kitap kampanyasını da sürdürerek, büyük bir kampanyaya dönüştüreceğiz."

Şehidin babası Haluk Cazgır ise oğlunun adının sokağa verilecek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkür etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.