Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı
Ekonomi Bakanı Elitaş:- "Bugün bu topraklar üzerinde bağımsız, güçlü ve bölgesinin lideri bir ülke olarak yaşıyorsak bunu hiç şüphesiz ki onların istikbalimiz adına verdikleri o kararlı mücadeleye borçluyuz"

ANKARA (AA) - Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'ne ilişkin "Bugün bu topraklar üzerinde bağımsız, güçlü ve bölgesinin lideri bir ülke olarak yaşıyorsak bunu hiç şüphesiz ki onların istikbalimiz adına verdikleri o kararlı mücadeleye borçluyuz" ifadesini kullandı.

Bakan Elitaş, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milletin değerli evlatlarının, bundan tam 101 yıl önce Çanakkale'de "önce vatan" diyerek şanlı bir tarihe ve her vatandaşın gönlüne adlarını altın harflerle yazdırdığını belirten Elitaş, "Canları pahasına girdikleri mücadelede her Mehmetciğimiz bir kahraman oldu ve bize bu kutsal emaneti, Türkiye Cumhuriyeti'ni bıraktı. Bugün bu topraklar üzerinde bağımsız, güçlü ve bölgesinin lideri bir ülke olarak yaşıyorsak bunu hiç şüphesiz ki onların istikbalimiz adına verdikleri o kararlı mücadeleye borçluyuz" değerlendirmesinde bulundu.

Elitaş, bu emanetin değerini bilmenin her Türk vatandaşının öncelikli vazifesi olduğunu vurgulayarak, "Bu bilinçle gerek şahsım ve gerekse Bakanlığımız, ülkemizi daha iyi yarınlara taşımak ve ecdadımıza layık olmak için çalışıyoruz. 18 Mart Çanakkale deniz zaferimizi kutlar, bu uğurda şehitlik mertebesine erişmiş tüm askerlerimize Allah'tan rahmet dilerim, ruhları şad olsun" ifadesine yer verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.