Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şehitlerimizi uğurluyoruz
Diyarbakır-Lice karayolundaki Mermer Jandarma Karakoluna PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit düşen Jandarma Astsubay Üstçavuş Türkoğlu'nun cenazesi, memleketi Bayburt'a getirildi

BAYBURT (AA) - Diyarbakır-Lice karayolundaki Mermer Jandarma Karakoluna PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda şehit düşen Jandarma Astsubay Üstçavuş Halil Türkoğlu'nun cenazesi memleketi Bayburt'a geldi.

Diyarbakır'daki törenin ardından Erzurum'dan kalkan askeri helikopterle Genç Osman Stadyumu'na getirilen Türkoğlu'nun Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omuzunda ambulansa taşındı. Türkoğlu'nun naaşı daha sonra Bayburt Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Öte yandan, Türkoğlu'nun şehit olduğu haberini, Kaleardı Mahallesi İspir Yolu Caddesi'nde ikamet eden ailesine, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri ile askeri görevlilerin verdiği öğrenildi.

Türkoğlu'nun şehit haberinin duyulmasının ardından ailenin yakınları ile komşuları eve gelerek taziye ziyaretinde bulundu.

Şehit Türkoğlu'nun cenazesi, yarın Yakutiye Camisi'nde düzenlenecek törenin ardından Şehit Osman Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

- "Barut kokusunu da bilirim kurşun sesini de"

Bu arada, şehit Astsubay Üstçavuş Halil Türkoğlu'nun sosyal paylaşım sitesi Facebook'da, Ankara'da yaşanan terör saldırısının ardından 14 Mart'ta duygularını anlatan bir yazı paylaştığı görüldü.

Astsubay olarak terörle mücadelede birinci safta olduğunu anlatan Türkoğlu, "18 Şubat'ta haince patlatılan ve yedi şehit verdiğimiz Diyarbakır Mermer Karakolundayım. Barut kokusunu da bilirim kurşun sesini de. Emsallerim daha KPSS'ye hazırlanıyorlar ve ben dördüncü tayin yerindeyim. Mevzubahis vatan be kardeşim gerisinin teferruat olduğunu hep beraber yürekten söylemedik mi? Ankara'nın zemheri soğuğunda yürek yakan ve haince bir saldırı oldu. Ağlayalım hep beraber ne yapabiliriz diye düşünelim ve bir daha olmaması için çaba sarfedelim. Gönül bunu ister fakat memleketimdeki insanların duyarsızlığına üzülüyorum. Ankara'da bomba patladı. Evet bu bir hüsran günahsız insanlar öldü. Bu çok büyük bir kayıp ama sanki böyle bir şey beklermiş gibi birden herkes tek ağız olup 'devlet suçludur'' demeye başladı. PKK denen kansız hain topluluğu burada 500 metre yakınımda 7 silah arkadaşımı şehit etti. O devleti suçlayanlar neredeydiniz? Neden çıkıp aynı yüreklilikle PKK haindir, suçludur demediniz?" ifadelerini kullandı.

- "Devleti suçlayarak hainlerin ekmeğine yağ sürmeyin"

Devletin suçlanmaması gerektiğini, en büyük istihbaratın ise kişinin kendisi olduğunu vurgulayan Türkoğlu, paylaşımda şöyle devam etti:

"Bırakın devleti suçlamayı en büyük istihbarat kişinin kendidir. Duyduğunuzu gördüğünüzü jandarmayla, polisle, MİT'le paylaşmazsanız, görüp şüphelenip, hissedip paylaşmayanlar için söylüyorum en az o bombayı patlatan kadar o masumların kanında sizinde parmağınız var demektir. O arabayı hadi iddia ettiğiniz gibi devlet farketmedi de koca Ankara'da hiç mi kimse görmedi? Bir tanesi de çıkıp 'bu arabada garip bir hal var' neden demedi? Maalesef hırsız içeriden olunca kapı kilit tutmaz. Devir tek yürek olma devridir. Yeterince suçlayanımız var zaten. Bir de kalkıp devleti suçlayarak hainlerin ekmeğine yağ sürmeyin. Millet olarak başımız sağ olsun. Hiçbir dilde, hiçbir sözlükte bu acıyı anlatacak harf dahi yok. Umarım bu son olur. El ele verirsek ellere karşı dik dururuz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.