Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şehitlerimizi uğurluyoruz
Nusaybin'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan Astsubay Başçavuş Bakır, memleketi Balıkesir'de son yolculuğuna uğurlandı

BALIKESİR (AA) - Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit olan 38 yaşındaki Astsubay Başçavuş Gökhan Bakır'ın cenazesi, memleketi Balıkesir'de toprağa verildi.

Mardin'den hava yoluyla Balıkesir'e getirilen şehidin naaşı, cenaze aracıyla Stadyum Caddesi'ndeki tören alanına taşındı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından şehidin öz geçmişi okundu. Ayakta durmakta güçlük çektikleri için ambulansla getirildikleri alanda tekerlekli sandalyelere oturtulan şehidin annesi Gülten ve babası İrfan Bakır ile eşi Yeşim Bakır'ın, öz geçmiş okunurken ağladığı görüldü.

Dua edilmesinin ardından top arabasına konulan şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, merkez Altıeylül ilçesinin kırsal mahallelerinden Aynaoğlu'ndaki baba evinin önüne götürüldü.

Şehidin naaşı, ailesi, yakınları ve komşularından helallik alındıktan sonra mahalle mezarlığında defnedildi.

Törene, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Garnizon ve Okullar Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, bazı milletvekilleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.