Şehitlerin adı fidanlarda yaşayacak

Şehitlerin adı fidanlarda yaşayacak
YOZGAT (AA) - Sorgun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, "Her şehit bir fidandır" adı altında başlattıkları kampanya çerçevesinde...

YOZGAT (AA) - Sorgun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, "Her şehit bir fidandır" adı altında başlattıkları kampanya çerçevesinde 500 fidanı toprakla buluşturdu.

Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi öğretmen ve öğrencileri, Sorgun Orman İşletme Şefliği’nin denetiminde, Üçtepeler Tabiat Parkı’na şehitler için 500 fidan dikti.

Lisede görev yapan öğretmen Ahmet Halıcı, fidan dikme etkinliğinin son bir yıl içerisinde hayatını kaybeden şehitler adına yapıldığını söyledi.

Okul olarak her yıl böyle bir etkinlik düzenleyip fidan diktiklerini aktaran Halıcı, şunları kaydetti:

"Özellikle son bir yıl içerisinde terörle mücadelede şehit düşen güvenlik güçlerimizin anısını fidan dikerek yaşatmaya çalışıyoruz. Kampanyamızı 'Her şehit bir fidandır' adı altında düzenliyoruz. Dikeceğimiz her fidana bir şehidimizin künyesini vererek, bu şekilde adını yaşatmayı planlıyoruz. Amacımız, artık analar ağlamasın. Her fidan dal, kol attıkça, Anadolu'da kardeşliğimiz sıkı sıkı bağlansın, vatanımız bir daha bu tür acılar yaşamasın istiyoruz."

Şehitlere rahmet dileyen Halıcı, "Onlar bu vatan toprağı uğruna şehit oldular. Biz onların önünde saygıyla eğiliyoruz." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.