Şehitlerin İsimleri Şırnak'taki Okulda Yaşatılacak

Şehitlerin İsimleri Şırnak'taki Okulda Yaşatılacak
İdil ilçesinde Teke İlkokulundaki sınıflara Zeytin Dalı Harekatı'nda, FETÖ'nün darbe girişiminde ve terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırılarda şehit düşen askerler ile polislerin isimleri verildi

ŞIRNAK (AA) - Şırnak'ın İdil ilçesinde Teke İlkokulunda sınıflara Zeytin Dalı Harekatı'nda, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde ve terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırılarda şehit olan askerler ile polislerin isimleri verildi.

Okul müdürü Harun Reşit Özkarcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşananları gelecek nesillere anlatmak ve unutturmamak amacıyla şehitlerin isimlerini sınıflarda yaşatma kararı aldıklarını söyledi.

Okuldaki 17 sınıf ve öğretmenler odasına şehitlerin fotoğraflı kısa öz geçmişlerinin yer aldığı panolar astıklarını ifade eden Özkarcı, bu panolarda dönüşümlü olarak tüm şehitlerin isimlerine yer vereceklerini belirtti.

Özkarcı, okul koridorlarında AA foto muhabirlerinin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında çektikleri fotoğrafların da sergilendiğini dile getirdi.

Uygulama kapsamında öğretmenler odasına İzmir Adliyesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit düşen polis memuru Fethi Sekin'in ismi verildi.

Sınıflarda ise FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'in, İdil'de zırhlı polis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen özel harekat polisleri Ersin Yıldırım ve Gültekin Tırpan ile Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan olan askerler Kurmay Pilot Yüzbaşı Mehmet İlker Karaman, Piyade Uzman Çavuş Ali Akdoğan, Piyade Astsubay Üstçavuş Hasan Kuş'un isimleri yer alıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.