Şehitliği temizleyip bayraklarla donattılar

Şehitliği temizleyip bayraklarla donattılar
Muş'ta terör örgütü PKK'ya tepki gösteren grup, şehitlikteki mezarları, üzerlerindeki karları temizledikten sonra bayraklarla süsledi

MUŞ (AA) - Muş'ta şehitlikteki mezarları karlardan temizleyerek bayraklarla donatan grup, terör örgütüne tepki gösterdi.

Garnizon Şehitliği'ne gelen bir grup, saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu ve dua etti.

Daha sonra şehitlerin mezarlarını kardan temizleyen grup, bayraklarla donattı.

Grup adına açıklama yapan Eşref Yekdeş, yaşanan terör olayları nedeniyle Şehitleri Anma Programı düzenlediklerini söyledi.

Ülke üzerinde oynanan oyunların yakın zamanda uluslararası bir boyut kazandığını belirten Yekdeş, "Dost ve müttefik olduğunu düşündüğümüz ülkeler, bugün alenen içimizdeki hainlerle ve ülkemiz üzerinde emelleri olan düşman devletlerle ittifak kurmuş, sinsi planlarını devreye sokmuştur. Diyarbakır, Silopi, Cizre'de çıkarılan karmaşalara bugün başka yerleşim birimlerimiz de dahil edilmek istenmektedir" ifadesini kullandı.

Yekdeş, bin yıllık köklü devlet geleneği olan halkın, bu oyunlara gelmeyeceğinin güçlü sinyallerini vermeye başladığını vurgulayarak "Suriye halkının sığınacak bir Türkiye'si vardı ama bizlerin ruhunda başka bir ülkeye sığınma kültürü asla yoktur ve olmayacaktır. Vatan sevgisi imandandır gerçeğinden hareketle bu duruşumuzdan taviz vermeyeceğiz" dedi.

Alparslan Bingöl ise terör saldırılarını kınamak için bir araya geldiklerini ifade ederek, "Amacımız şehitlerimizin yanında olup, vatanımıza haince saldıranları kınamaktır. Muş halkı olarak şehitlerimizi anıyoruz. Allah devletimize zeval vermesin" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.