SELÇUKLU BİRİNCİLİĞİNİ TESCİLLEDİ

SELÇUKLU BİRİNCİLİĞİNİ TESCİLLEDİ
Selçuklu Belediyesi 53. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında 7 okula daha yeni kütüphane kazandırdı. Açılışta konuşan Başkan Altay, “Hedefimiz her yaştan insanımızın kitaba ulaşmasıdır” dedi.

Selçuklu Belediyesi şehrin eğitim ve kültür hayatına yeni projelerle destek olmaya devam ediyor. Selçuklu’nun farklı bölgelerine kazandırdığı kütüphanelerle Türkiye’de yerel yönetimler arasında birinci olan Selçuklu Belediyesi, kütüphaneler haftası etkinliklerini ilçeye kazandırdığı 7 okul kütüphanesi ile taçlandırdı.  

Sancak Ortaokulu’nda  düzenlenen programa Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ak Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, Ak Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Ak Parti İl ve İlçe Teşkilat Yöneticileri, Selçuklu Belediyesi Meclis Üyeleri ve Başkan Yardımcıları, Selçuklu Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Avcıoğlu ve muhtarların yanı sıra okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 

29 Kütüphanede 262 Bin Kitap ve 76 Bin Üyemiz Var

Selçuklu Belediyesi olarak her alanda hizmet üretiyoruz diyen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bu hafta kütüphaneler haftası ve bu bağlamda 7 kütüphanenin açılışını gerçekleştireceğiz. Selçuklu Belediyesi'nin 29 kütüphanesinde 262 bin kitap ve 76 bin üyemiz mevcut. Özellikle okullarımızın güzel mekanların da kütüphaneler açmaya gayret ediyoruz. Kütüphaneler artık bodrumlarda bir kenarda, köşede kalmış değil. İçine girdiğinizde size bir ferahlık veren, içinin mobilya tasarımıyla kitaplarıyla güzel ve nezih ortamlar oluşturmaya çalışıyoruz. Bu konuda bize destek veren Milli Eğitimimize ve okul müdürlerimiz teşekkür ediyorum. Amacımız her yaş grubundan insanın hemen ulaşabileceği mekanlar, kütüphaneler oluşturabilmek. Özellikle çocuklarımıza küçük yaşlarda okuma alışkanlığını kazandırmaya gayret ediyoruz. Bizim millet olarak tek sermayemiz var insan kaynağımız. Onları ne kadar iyi yetiştirebilirsek geleceğimiz o kadar aydınlık ve güzel olacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.