Selçuklu "EPKAS" projesi ile finalde

Selçuklu "EPKAS" projesi ile finalde
Selçuklu Belediyesi, 14. ETR Ödülleri yarışmasında Elektronik Proje Kontrol Arşivleme Sistemi (EPKAS) projesi ile finale kaldı.

Selçuklu Belediyesi, 14. ETR Ödülleri yarışmasında Elektronik Proje Kontrol Arşivleme Sistemi (EPKAS) projesi ile finale kaldı.

Selçuklu Belediyesi'nin vatandaşların belediye ile olan işlemlerini hızlandırmak, güvenilir ve hızlı bir şekilde işlemlerini gerçekleştirmek için geliştirdiği yenilikçi projeler farklı platformlarda düzenlenen yarışmalarla da ödüllendiriliyor. Selçuklu Belediyesi tarafından uygulanan ve internet üzerinden e-imzalı dijital proje yükleme özelliği ile Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Elektronik Proje Kontrol Arşivleme Sistemi (EPKAS) projesi, başarısı ile 14. ETR Ödülleri yarışmasında finale kalmaya hak kazandı.

ETR ödülleri yarışması TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliği ile devlette örnek uygulamalara dikkat çekilmesi, yenilikçi girişimlerin kamuoyuna tanıtılması, başarılı girişimlerin desteklenmesi ve özendirilmesi amacıyla geleneksel olarak düzenleniyor. Farklı kategorilere göre yapılan değerlendirmeler neticesinde Selçuklu Belediyesi Yerel Yönetimlere ve/veya yan kuruluşlarına yönelik kategoriler kapsamında yapılan değerlendirmede yarışmaya katılan birçok belediye arasından finale kalma başarısı gösterdi. Final töreni, 10 Mayıs 2017 Çarşamba günü saat 10:00’da TBMM’de yapılacak.

Selçuklu Belediyesi, sunduğu yenilikçi, modern, teknolojik ve kolay erişim sağlayan e-belediyecilik uygulamalarıyla geçtiğimiz yıllarda da ödüle layık görülmüştü. Selçuklu Belediyesi'nin Türkiye Bilişim Derneği tarafından düzenlenen Bilişim Yıldızları yarışmasında 2 Türkiye birinciliği, 2'de Türkiye ikinciliği bulunuyor. Ayrıca Selçuklu Belediyesi e-TR yarışmasında e-DT (e-doğrudan temin) projesi ile 2014 yılında yine finalist olmayı başarmıştı.

 

Elektronik Proje Kontrol Arşivleme Sistemi

Bilgi İşlem Müdürlüğü ve İmar Müdürlüğü bünyesinde tasarlanan ve geliştirilen Elektronik Proje Kontrol Arşivleme Sistemi uygulaması ile belediye hizmetleri içerisinde yer alan Yapı Ruhsatı Verilmesi, Tadilatının Yapılması vb. işlemler için Selçuklu Belediyesi’ne başvuran mükelleflerin iş yükü azaltılırken, belediye hizmetlerinin daha şeffaf, daha hızlı ve daha güvenilir verilmesini sağlıyor. Bu uygulama ile verilen proje dosyalarının eimza sertifika bilgileri güvenilir bir şekilde kontrol edilirken, proje dosyalarının dijital ortamda kontrol edilmesinden dolayı daha sağlıklı ve hızlı sonuçlar vermesi ve fiziksel arşivleme için yer israfının önüne geçilmesi gibi kazanımlar sağlanıyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum