“Selçuklu örnek projelere imza atıyor”

“Selçuklu örnek projelere imza atıyor”
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “SOBE yeni kurulmasına rağmen ses getiren ve Türkiye’ye örnek olan bir proje oldu. Merkezin nisan ayında faaliyete geçmesi planlanıyor” dedi
 
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ramada Plaza PUSULA Yayın Grubu ile bir araya geldi. Toplantıda Selçuklu Belediyesi’nin yaptığı projeler ile ufukta olan projeler hakkında konuşuldu. Toplantıya Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile Selçuklu Belediye Başkan Yardımcıları Furkan Kuşdemir ve Şükrü Koyuncu, Selçuklu Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ali Düz ve Selçuklu Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Ahmet Bilgiç katıldı.
SELÇUKLU’NUN VİTRİNİ DEĞİŞİYOR
Selçuklu ilçesinin kadim bir medeniyete ev sahipliği yaptığını ve büyük bir bölgeyi kapladığını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Belediye olarak vatandaşlarımızın refah düzeyini yükseltecek birçok projeye imza attık. Özellikle Kelebekler Vadisi yaptığımız bölgeye ciddi anlamda katkı sağladı. Yaz-kış ziyaretçisiyle buluşan Kelebekler Vadisi’nin yanına eklediğimiz Çiçek Bahçesi de yoğun ilgi görüyor. Kelebekler Vadisi Parkı’na gelen ziyaretçileri geniş bir alanda yer alan çiçek bahçesinde özel peyzaj alanı ile kadifeden, sardunyaya 9 farklı türde 250 bin çiçek tüm güzel görselliği ile karşılıyor. Konya’da ve Türkiye’de ilk kez bu kapsamda yapılan içerisinde kamelyalar, seyir tepesi, çocuk oyun alanları ve hatıra köşesinde farklı türlerde binlerce çiçek yer alan Selçuklu Çiçek Bahçesini, fotoğraf tutkunları ve düğün fotoğrafçıları imkan olarak değerlendiriyor” dedi.
SOBE TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU
Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi'yle ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyen Altay, “21 bin metrekare yaşam alanı, 7 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olan merkez, otistik ve down sendromlu hastaların tedavisi için düşünülmüş en büyük merkez olma özelliğini taşıyor. Komplekste, at ahırları, manej alanları, yüzme havuzları, spor ve eğitim alanları yer alacak. SOBE yeni kurulmasına rağmen ses getiren ve Türkiye’ye örnek olan bir proje oldu. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor. Şuanda teftişi ile ilgili çalışmalar başladı. SOBE Vakfı’nda bir de Necmettin Erbakan Üniversitesi Araştırma Merkezi kuruldu. Merkezden hocalarımız görevlendirildi. Şuanda arkadaşlarımız personel seçimi yapıyor. Bu ay içerisinde de çocuklarımızın seçimine başlanacak ve ilk olarak 20 kişilik bir grupla başlamak istiyoruz. Bu terapide kullanacağımız atlar gelmeye başladı. Gerekli işlemler tamamlandıktan sonra nisan ayında binamız hizmete girmiş olacak ve otizmli bireyler, rehabilitasyon ve terapi eğitimi almaya başlayacak. Yaptığımız bu projeden Türkiye’de bir tane daha yok. Diğer şehirlerden vatandaşlar da merkezimi duyup Konya’ya taşınmak istediklerini belirtiyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.
TÜRKİYE’DE EN FAZLA KÜTÜPHANE SELÇUKLU’DA BULUNUYOR
Şuanda 29 aktif kütüphanemiz bulunuyor diyen Başkan Altay, “24 kütüphane daha bünyemize eklemek istiyor. Geçtiğimiz ay Antalya’da en çok kütüphanesi bulunan ilçe seçildik. Okullarımıza açtığımız kütüphaneler sadece okullara değil aynı zamanda bölge halkına da hizmet sağlıyor. Bu konuda çalışmalarımız devam edecek” dedi. Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi’ni hayata geçirmekten dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Altay, “Bu proje ile insana yatırım yapıyoruz. Değerlerine sadık vatanına milletini seven gençler yetiştirmek istiyoruz. Projenin 5. yılındayız. Türkiye’ye örnek bir proje oldu” diye konuştu.
SİLLE’DE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Kanser hastaları için açılan Umut Evi hakkında da konuşan Altay, “Şuanda merkezimiz yüzde 100 doluluk oranına ulaşmış durumda. Özellikle ilçelerden ve diğer şehirlerden gelen vatandaşlar için bir sığınma alanı oldu. Eğer ihtiyaç olursa bir blok daha ilave edeceğiz” dedi. Sille’deki çalışmalar hakkında da bilgi veren Altay şunları söyledi; “Şuanda Ayaelena Müzesi ile Subaşı Cami arasındaki hamamın restorasyonu başladı. Kanal Caddesi'nde belediyeye ait tesisler yeniden yapılandırılacak. Bazı sokaklarda sağlık çalışmalarına başladık. Yine sonbaharda bazı binaların yapımına başlayacağız. Sille Barajı’nda da çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Barajı Hıdırellez’e kadar bitirmeyi planlıyoruz. Baharda Sille Barajı açıldığında, suya olan hasret giderilmiş olacak. Vatandaşlarımız su kenarında oturup çayını içme imkanına kavuşacak. Baraj etrafında yürüyüşler yapılıp, balık bile tutulabilecek.”
KONGRE MERKEZİ’NDE GERİ SAYIM BAŞLADI
Altay, “Selçuklu Belediyesi’nin en büyük yatırımlarından biri olan ve Konya’yı Anadolu’nun kültür merkezi haline getirecek olan Selçuklu Kongre Merkezi’nde de çalışmalarımız devam ediyor. Şuanda ince işçilik bölümüne geçilmiş durumda. Bu kongre merkezimiz de ciddi anlamda örnek bir merkez olacak. 2 bin 200 kişilik kongre ve konser salonu, 800 kişilik tiyatro ve gösteri salonu, 1000 kişilik toplantı ve balo salonu, 3 adet seminer salonu, 4 adet toplantı salonu, 1 adet VIP toplantı odası, 1 adet VIP suit, 1 adet oda tiyatrosu, 1 adet sinema salonu, 1 adet restoran ve 1 adet basın enformasyon odası yer alacak. Restoran-kafeleri, tematik dükkanları, cep sineması, atölyeleri ve toplantı mekanları ile kentin yoğun olarak kullanılan buluşma ve cazibe noktası olacak” ifadelerini kullandı.
GENÇ NESİLE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ
Selçuklu’nun en kalabalık ilçe olduğunu ifade eden Altay, “Selçuklu’da yoğun ve sürekli bir nüfus değişimi söz konusu. Selçuk Üniversitesi gibi büyük bir üniversitenin ilçemiz dahlinde yer alması da öğrencilerden dolayı nüfusumuzun kalabalık olmasına neden oluyor. Ancak bu bizim için büyük bir artı. Çünkü yeni nesle ihtiyacımız var ve bizler de yeni nesil için önemli çalışmalar yapıyoruz. Özellikle Bosna-Hersek Mahallesi’nde gençlik merkezlerimiz de kaliteli hizmetler sunuyoruz. Öğrencilerle sık sık bir araya gelip sorunlarının takipçisi oluyoruz” dedi. (Derya Demir)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.