SELÇUKLU TORUNLARI ECDATLA BULUŞUYOR

SELÇUKLU TORUNLARI ECDATLA BULUŞUYOR
Selçuklu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Konya’nın en büyük kültür projesi “Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor” organizasyonunun 3. Etabı başladı.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay organizasyonun detaylarını açıklamak amacıyla Selçuklu Kongre Merkezinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

30 BİN ÖĞRENCİ ÇANAKKALE’Yİ ZİYARET EDECEK

Bir gelenek haline gelen “ Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor” projesinin 3. Etabının başladığını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ilk yıl 12 bin yüz öğrenciyi, 2. Yıl 8 bin 424 öğrenciyi bu yıl da inşallah 9 bin 212 öğrenciyi götürerek toplamda 30 bin öğrenciyi Çanakkale’ye götürmüş olacaklarını ifade etti.

Altay, Konya’nın en büyük kültür organizasyonunu gerçekleştirdiklerini belirterek, “ Uçakla başlayan yolculuğumuz feribot ve kara yoluyla devam ediyor. Burada en önemli işlerden biri rehber seçimidir. Öğrencilerimiz için en büyük avantaj arkadaşlarıyla ve milli, manevi duygulara sahip rehberler eşliğinde organizasyonu tamamlamış olmalarıdır” diye konuştu.

AMACIMIZ: MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERE SAHİP NESİL YETİŞTİRMEK

Çanakkale’nin önemli olduğunu ifade eden Altay, “1071’de Alpaslan’la başlayan Anadolu yolculuğumuz birçok kahramanlık destanına sahip aslında. 103 yıl önce de Çanakkale’de ecdadımız kahramanlık destanı yazdı. Milletimiz her zaman bu coğrafyada ağır bir imtihandan geçiyor. Amacımız milli ve manevi değerlere sahip genç bir nesil hazırlamak. Bu ruhu yaşatmak adına bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz” dedi.

Haber: Ebrar Küçükakın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.