Selçuklu'da şivlilik kutlandı

Selçuklu'da şivlilik kutlandı
Selçuklu Belediyesi tarafından organize edilen şivlilik ve fener alayı kutlamaları ile çocuklar üç ayları coşku ile karşıladı.

Selçuklu Belediyesi tarafından geleneksel hale gelen şivlilik ve fener alayı kutlamaları büyük ilgi gördü. Selçuklu Belediyesi hizmet binası önünde gerçekleştirilen program çocuklara, içerisinde fener, kuru üzüm ve kırık leblebinin bulunduğu şivlilik paketinin dağıtımıyla başladı. Büyüklerin de çocukların bu mutlu gününe ortak olduğu etkinlik boyunca çocuklar eğlenceli saatler geçirdi. Palyaço ve tahta bacak karakterleri ile eğlenen çocuklar, Hacivat- Karagöz ve Meddah gösterisini ilgi ile izledi. Sahnede gerçekleştirilen şarkı ve dans yarışmalarıyla da yeteneklerini sergileyen çocuklar sandalye kapmaca, çuvalla koşu gibi oyunlarla eğlendiler. İllizyon gösterisini merakla izleyen çocuklar büyük heyecan yaşadılar. Sunucu-televizyoncu Burak Sezen’in “Burak Abi ile Çocuk Şarkıları” albümünde yer alan çocuk şarkıları da etkinliğine katılan çocuklar tarafından coşku ile söylendi.
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın çocukların coşkulu eğlencesine ortak olduğu programa AK Parti Milletvekili Adayları Mehmet Babaoğlu ve Hüsnüye Erdoğan da katıldı. Programa katılanlara hitaben bir selamlama konuşması yapan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay Selçuklu’da şivlilik ve fener alayı programlarının geleneksel hale geldiğini ifade etti. Altay,“ Üç ayların başlangıcındayız. Serin havaya rağmen çocuklarımız alanı doldurdular Çocuklarımıza gelenek ve göreneklerini anlatmamızda fayda var. Üç aylarınızın bereketli olmasını diliyorum. Şivlilikle bu bereketi kutluyoruz. Rabbim bizi hep birlikte Ramazan’a kavuştursun” dedi.
Keyifli bir gün geçiren çocuklar çeşitli hediyelerle ödüllendirildiği programda üç ayların manevi iklimine uygun mesajlar verildi. Etkinlik havai fişek gösterisi ile sona erdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.