Selçuklu'ya 7 kütüphane daha

Selçuklu'ya 7 kütüphane daha
Selçuklu’nun farklı bölgelerine kazandırdığı kütüphanelerle Türkiye’de yerel yönetimler arasında birinci olan Selçuklu Belediyesi, açılışı yapılacak 7 kütüphane ile kütüphane sayısını 38’e çıkarıyor.

 

Selçuklu Belediyesi şehrin eğitim ve kültür hayatına yeni projelerle destek olmaya devam ediyor. Selçuklu’nun farklı bölgelerine kazandırdığı kütüphanelerle Türkiye’de yerel yönetimler arasında birinci olan Selçuklu Belediyesi, açılışı yapılacak 7 kütüphane ile kütüphane sayısını 38’e çıkarıyor. Yılsonuna kadar açılacak kütüphanelerle ilçedeki kütüphane sayısı 54’e çıkacak.

Selçuklu Belediyesi, mevcut 29 kütüphanesi ve 262 bin 381 kitap ile 76 bin 197 üyeye hizmet veriyor. 2017 planlamasına göre yıl içerisinde ilçeye 8 ilkokul, 8 ortaokul ve 8 lise kütüphanesi daha açılacağı duyurulmuştu. Bu kapsamda 30 Mart 2017 Perşembe günü saat 10:00’da Sancak Ortaokulu’nda  7 kütüphanenin toplu açılış töreni gerçekleştirilecek.  Açılışı yapılacak kütüphaneler şunlar;

•          Esader Valide Sultan Külliyesi Kütüphanesi

•          Selçuklu Belediyesi Ortaokulu Kütüphanesi

•          İMKB Ortaokulu Kütüphanesi

•          Osman Nuri Hekimoğlu Anadolu Lisesi Kütüphanesi

•          Sancak Ortaokulu Kütüphanesi

•          Selçuklu Fen Lisesi Kütüphanesi

•          Mümine Hatun Kız AİHL Kütüphanesi

Selçuklu Belediyesi’nin kütüphanecilik çalışmaları ile Türkiye’nin öncü belediyeleri arasında yer aldığını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Şuanda 29 kütüphanemiz, 262 bin 381 kitap ve 76 bin 197 üye ile Selçuklu halkına hizmet ediyoruz.  30 Mart Perşembe günü açılışı yapılacak 7 kütüphane ile kütüphane sayısını 38’e çıkarıyoruz. Bu sayı yılsonuna kadar 54’e çıkacak inşallah. Amacımız öğrencilerimizin ve Selçuklu’da yaşayan halkımızın kendisine en yakın mekanlarda kitaba ulaşmasını sağlamak ve kütüphanelerimizi sürekli güncelleyerek süreli yayınları takip ederek onların bilgiye ulaşımını sağlamak” dedi.

Konya Okuyor İnteraktif Kitap Okuma Yarışması

Selçuklu Belediyesi, çocuklara, gençlere ve yetişkinlere kitap okuma alışkanlığı ve bilinci kazandırmak için “Konya Okuyor” sloganı ile düzenlenecek ödüllü yarışma, 28 Mart 2017 (bugün)  saat 20:00‘da “konyaokuyor.com” web sitesi üzerinden online olarak yapılacak. Yarışma 2002 ve öncesi doğumlu olanlar ve 2003 ile 2007 arası doğanlar olmak üzere iki ayrı yaş kategorisinde yapılacak. 1.  kategoride soruların hazırlanacağı kitap Hasan Bayraktarın“Çanakkale’de Açan Vatan Çiçekleri” kitabıyken, 2. kategoride soruların hazırlanacağı kitap Vural Kaya’nın “Kutlu Peygamberim” isimli kitabı olacak. Kitaplar Selçuklu Belediyesi kütüphanelerinden ya da “konyaokuyor.com” sitesinden online olarak okunabilecek ya da indirilebilecek. Her iki kategori için 30 sorunun yer alacağı yarışmada her bir soru için 30 saniye süre verilecek.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.